Brombærret har en blomsteragtig sødme og kun ganske lidt syre, som aftager i takt med modningsprocessen. Smagen kan i øvrigt aftage lidt ved tilberedning.

Sæson
August til september.

Anvendelse
Brombær er et meget almindeligt bær i Europa og Nordamerika. Det vokser vildt i rigt omfang i krat og omkring stengærde, og allieret med havehandsker og en langærmet trøje kan man plukke sig en pæn portion, til trods for brombærbuskens tornede ugæstfrihed. Brombær er også en populær haveplante, men de forædlede sorter har dog mindre smag end de vilde, sortlilla bær. Brombær smager dejligt lige fra busken, smagen kan aftage lidt, når bærrene tilberedes. Brombær har godt af lidt syre fra citron eller god balsamicoeddike, da smagen i de modne bær let bliver fad. Før i tiden var det også meget brugt at sylte ribs og brombær sammen, så brombærrets sødme fik modspil fra de syrlige ribs. En brombærtærte med mørdejsbund fyldt med de hele sorte bær og overhældt med en dybrød brombærgelé og dertil kold creme fraiche eller letpisket fløde er indbegrebet af sensommer. Men bærrene er også skønne sammen med salte oste og gedeost eller i en salat bestående af grønne salater, lidt radicchio, sprøde rugbrødscroutoner og en dressing af mild rapsolie, balsamicoeddike og honning.

Opbevaring
Køligt. Brombær tåler at blive frosset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *