Brombær

Brombærret har en blomsteragtig sødme og kun ganske lidt syre, som aftager i takt med modningsprocessen. Smagen kan i øvrigt aftage lidt ved tilberedning.

Sæson
August til september.

Anvendelse
Brombær er et meget almindeligt bær i Europa og Nordamerika. Det vokser vildt i rigt omfang i krat og omkring stengærde, og allieret med havehandsker og en langærmet trøje kan man plukke sig en pæn portion, til trods for brombærbuskens tornede ugæstfrihed. Brombær er også en populær haveplante, men de forædlede sorter har dog mindre smag end de vilde, sortlilla bær. Brombær smager dejligt lige fra busken, smagen kan aftage lidt, når bærrene tilberedes. Brombær har godt af lidt syre fra citron eller god balsamicoeddike, da smagen i de modne bær let bliver fad. Før i tiden var det også meget brugt at sylte ribs og brombær sammen, så brombærrets sødme fik modspil fra de syrlige ribs. En brombærtærte med mørdejsbund fyldt med de hele sorte bær og overhældt med en dybrød brombærgelé og dertil kold creme fraiche eller letpisket fløde er indbegrebet af sensommer. Men bærrene er også skønne sammen med salte oste og gedeost eller i en salat bestående af grønne salater, lidt radicchio, sprøde rugbrødscroutoner og en dressing af mild rapsolie, balsamicoeddike og honning.

Opbevaring
Køligt. Brombær tåler at blive frosset.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere