Sæson
Fås hele året.

Smag
Tofu smager meget neutralt, grænsende til det fade. Til gengæld er tofu ganske god til at suge smag til sig fra de øvrige ingredienser og marinader. Konsistensen varierer fra blød og fin japansk silketofu til den mere faste og halloumiagtige kinesiske tofu.

Anvendelse
Tofu kaldes også for sojaost og kan da også minde om både mozzarella, feta og halloumi i konsistensen, men tofu smager på ingen måde af ost. Tofu laves af tørrede sojabønner, der udblødes, pureres, koges, filtreres og endeligt tilsættes en vegetabilsk løbe, der får tofuen til at samle sig, så den kan presses i form. Tofu er rig på protein og bruges derfor meget i det vegetariske køkken i stedet for kød, og japanerne og kineserne sætter ofte tofu på menuen. Tofu kan bruges som den er, skåret i tern eller mundrette bidder, men den kan også steges sprød, grilles, puttes i suppe, i wokmad eller i salat. I vegetariske kogebøger kan man også se eksempler på tofu brugt i dessertkøkkenet i cheesecake, mousse og cremer. Tofu er som nævnt meget smagsneutral, og den kan derfor med fordel marineres, krydres eller bruges sammen med stærkt smagende ingredienser såsom soja, hvidløg, ingefær, citrongræs, hoisinsauce og chili.

Opbevaring
I køleskabet.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder, helsekostforretninger og asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere