To slags jordbær med bornholmsk fløde og små kys

Jordbær er jo bare sommerklassikeren numero uno, og her optræder de røde nationalbær i et skønt samspil med små marengskys og lidt frysetørrede jordbær og fed, lækker bornholmsk fløde.

Opskrift til 4 pers.

50 g æggehvide
50 g flormelis
Lidt rålakrids*
20 g frysetørrede jordbær**
2 bakker danske jordbær
1 bdt mynte
Ca. ¼ l piskefløde, eller efter behag

Små kys: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk, til massen bliver sej. Kom marengsmassen i en sprøjtepose gerne med en rund tylle. Alternativt kan du bruge en almindelig frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Sprøjt små kys ud på et stykke bagepapir, og riv lidt rålakrids ud over. Brug det samme rivejern, som du ville bruge til muskatnød. Drys godt med frysetørrede jordbær. Tør kyssene i ovnen ved 80 grader i 6 timer med lukket ovndør, eller til de er tørre.
Skyl jordbærrene, og skær dem i halve og kvarte. Læg dem i bunden af en dyb tallerken. Drys med kys og lidt plukket mynte. Hæld fløde over efter behag.

*Kan købes på apoteket eller hos Specialkøbmanden.
** Kan købes hos Specialkøbmanden.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere