T-bones med honning og tomatsmør

Tomatsmørret kan bruges på alle slags bøffer, men T-bonesteaken er ret yeeha, udbryder kok og madstylist Louisa Lorang, som står bag opskriften.

Opskrift til 4 pers.

2 tomater
1 spsk honning, flydende
2 tsk røget salt, knust, gerne Maldon Smoked Sea Salt*
1 spsk timian, hakket
100 g smør, blødt
4 T-bone-steaks**
Lidt olie, til pensling
Salt og peber

Skær et kryds på hver af tomaterne. Kom dem i kogende vand i 15 sekunder, og læg dem derefter i isvand. Pil skindet af tomaterne, skær dem i både, og skær kernerne fri med en skarp kniv. Hak tomatkødet, og rør tomat, honning, salt og timian i det bløde smør. Sæt smørret koldt indtil brug. Der kan komme lidt væde fra tomaterne – hæld det fra.
Pensl bøfferne med lidt olie, grill dem på den varme grill – gerne lige på fedtkanten først. Grill dem efter smag. Krydr bøfferne med salt og peber, top dem med tomatsmør, og server straks.

* Fås i velassorterede supermarkeder.
** Den lille, fine bøf på siden af benet er mørbrad. Læg den yderst på grillen, hvor der er knap så meget varme, når bøffen er blevet brunet. Den er nemlig lidt hurtigere færdig end resten af bøffen. På den måde får du den perfekte bøf.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere