Opskriften på en vaskeægte Stilton er en velbevaret hemmelighed. Det eneste, Stilton-producenterne har løftet sløret for, er, at osten er lavet på pasteuriseret komælk tilsat startkultur med blåskimmel. Ostemassen bliver ikke presset, og det tillader en Stilton at udvikle sin egen gullige skorpe med de karakteristiske hvide pletter. Stilton bliver også kaldt for kongen over engelske oste, og traditionen er at servere den udhulet og fyldt med portvin eller madeira. Stilton smager også dejligt sammen med selleri og pære.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere