En rigtig himmerigsmundfuld af dessertkunstneren Nikolaos Strangas, der består af en fluffy vandbakkelsesdej, som i konditorsprog hedder en choux-dej, en blød kagecreme og et låg af marcipan. Skal det være helt ekstravagant, kan du bestille frysetørret hindbær over nettet og blande det i marcipanen: Det smager fabelagtigt.

Opskrift på ca. 10 stk.

Choux-dej (vandbakkelse):
125 g mælk
125 g vand
112 g smør
1 knsp salt
1 spsk sukker
150 g mel
5 æg

Creme:
1 l sødmælk
1 vanillestang, kornene af
250 g sukker
120 g æggeblommer
75 g mel
35 g kartoffelmel

Pynt:
300 g marcipan
Evt. frugtfarve
Evt. frysetørret hindbær*

Prøv også Strangas’ signaturmacarons

Kom mælk og vand i en gryde, og kog det op med smør, salt og sukker, til smørret er smeltet. Vend melet i, og fortsæt med at røre, til det er en fast dej, der slipper skeen og gryden. Lad dejen køle et par minutter, til den har samme temperatur som varmt vand fra hanen. Kom dejen i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen, og pisk dem godt ind i dejen. Pisk, indtil dejen er glat og skinnende. Sæt ca. 10 dejklatter med to spiseskeer på en bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er god plads mellem hver vandbakkelse, for de vokser til ca. dobbelt størrelse. Bag dem ved 190 grader i ca. 20 min., til de er blevet brune. Åbn ikke ovnen under bagningen, for så falder de sammen.
Creme: Hæld mælken i en gryde, og bring den forsigtigt i kog sammen med vanillen. Pisk sukker og æggeblomme til en luftig masse, og tilsæt mel og kartoffelmel. Når mælken har været oppe at koge, hældes den forsigtigt i æggemassen under piskning. Hæld cremen i en gryde, og sæt den på blusset igen over medium varme, og rør, til cremen har fået en tyk konsistens. Lad cremen køle af.
Pynt: Farv evt. marcipanen med frugtfarve eller frysetørret hindbær. Rul marcipanen tyndt ud med en kagerulle; drys evt. bordet med lidt flormelis, så marcipanen slipper bordpladen. Skær marcipanen ud i skiver, som kan dække kartoffelkagerne. Læg en skefuld creme på hver vandbakkelse, og slut af med en skive marcipan.

*Kan købes på www.specialkoebmanden.dk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *