Semifredo med syltede kirsebær, makroner og amaretto

Den italienske semifredo er en halvt frosset is, der ikke kræver ismaskine – den har faktisk bedst af at sætte sig i fryseren, da det danner lag af iskrystaller, der giver parfaiten den helt rette tekstur. Her er en snert af mandel og marcipan, der får et løft fra mandellikøren amaretto. Og ligesom i en risalamande giver de syltede amareno-kirsebær semifredoen et frisk og syrligt løft.

Opskrift til 6 pers.

6 store æggeblommer fra fritgående høns
150 g sukker
1 vanillestang, kornene fra
1 knsp fint salt
6 dl piskefløde
1 glas amarena-kirsebær*
10 knuste makroner
½ dl amaretto-likør

Pisk æggeblommerne med sukkeret, vanillekorn og salt, til sukkerkornene er helt opløste, og massen er helt lysegul og luftig. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Hak amarena-kirsebærrene groft, knus makronerne, og vend begge dele i ismassen sammen med ½ af siruppen fra bærrene og amaretto-likøren. Fordel iscremen i en beholder, og frys i mindst 8 timer – gerne natten over. Tag isen ud ½ time før, den skal spises, og dryp med resten af siruppen. Server med et glas kold amaretto.

*Kan købes i større danske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere