Saftigt andebryst på puy-linser med tørret peberrod

Andebrystet er stegt rosa på panden og i ovnen. Det bliver serveret på puy-linser i en smagskraftig mørk sauce på balsamico. Det hele får et frisk løft af den høvlede peberrod, som er tørret natten over i ovnen.

Prøv også Grillet and til julemiddagen

Tørret peberrod: Skræl peberrod, og høvl skiver på langs med en kartoffelskræller. Bag skriverne natten over ved 50-60 grader.
Linser: Skyl linserne godt igennem, læg dem i en gryde, og dæk med vand. lad dem simre i 30 min, og dræn dem. Varm olie i en gryde, og sauter skalotteløg og gulerod i 4-5 min, til de er bløde. Tilsæt bacon og paprika, og steg godt igennem. Tilsæt laurbær og timian, hæld balsamico, sukker og kalvefond på, og reducer til det halve. Tilsæt fløde, lad det reducere lidt, og smag til med salt og peber.
And: Læg brysterne på en kold pande med fedtsiden nedad, og varm langsomt op, så fedtet smelter fra. Steg fedtsiden sprød, vend brysterne, og giv brystet stegeflade på den anden side. Sæt anden i ovnen i 8-10 min ved 200 grader, eller brug et stege- termometer. Brystet skal have en kernetemperatur på 65 grader for at være rosa. Lad anden hvile, før den skæres.
Ved servering: Server anden i tykke skiver på linserne, og pynt med peberrod og timian.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER