Røget hellefisk med hindbærperler og surdejscroutoner

Hindbærrene fungerer ligesom citron i denne fiskeret, idet den tilfører syrlighed til hellefisken.

Opskrift til 4 pers.

Hindbærperler:
2 dl neutral olie, fx raps- eller vindruekerneolie
25 hindbær
Ca. 2 dl vand
3 blade husblas

Surdejscroutoner:
4 skiver surdejsbrød, skåret i små tern
50 g smør

Ved servering:
1 bøtte brøndkarse
Ca. 300 g røget hellefisk
20 hindbær, friske, til pynt

Hindbærperler: Sæt en skål med olie i fryseren, så den bliver iskold. Blend hindbærrene med ca. 2 dl vand. Si massen for kerner, så du kun har hindbærvand tilbage. Udblød husblassen i koldt vand, smelt det i en gryde med et par skefulde vand. Bland den smeltede husblas i hindbærvandet, og rør det forsigtigt sammen (fjern evt. skum på toppen, hvis massen skummer meget). Fyld en sprøjte eller en frysepose, hvor der klippes et lillebitte hul i den ene ende, med hindbærvand, og dryp dråber ned i den iskolde olie. Når der er hindbærperler nok, sættes skålen i køleskabet. Inden brug sies olien fra perlerne, og perlerne skylles forsigtigt i lidt koldt vand inden anretning.
Surdejscroutoner: Rist brødternene i smør på en varm pande, til de har taget farve på alle sider og er blevet sprøde.
Ved servering: Anret brøndkarse og hellefisk på et fad. Fordel hindbærperlerne og surdejscroutonerne, pynt med de friske hindbær, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere