Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler

Bøf er godt, og med stærk peber er det rigtig fint. Her er tilbehøret fine rødbeder, der er krydret med solbæreddike. Opskriften er udviklet for MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken.

Opskrift til 2 pers.

2 spsk hel sort og hvid peber, fx fra Mill & Mortar
1 cote de boeuf med ben, stor og tyk, eller 2 gode entrecotes
Ca. 1 tsk salt

Rødbeder med solbæreddike:
1-2 bdt rødbeder eller 8 mellemstore
2 rødløg, med top
2 spsk olivenolie
Ca. ½ dl solbæreddike eller evt. balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber
Evt. 1 drys muscovadosukker

Brasekartofler:
Ca. 500 g kogte, små kartofler
25 g smør
1 stor håndfuld frisk dild

Bøffer: Stød peber i en morter eller krydderikværn. Sæt bøffen eller bøfferne på højkant på en god stegepande ved stærk varme, og lad fedtet smelte fra. Tag kødet op, vend det i salt og peber på begge sider, og brun straks i det varme fedt på panden. Skru ned, og steg bøfferne ved middel varme – afhængigt af bøffens tykkelse skal den stege i helt op til ca. 8 min. på hver side, hvis det er en rigtig fed cote de boeuf med ben. Mærk på konsistensen af bøffen, og steg, til den er rosa.* Lad bøffen hvile ca. 10 min., og skær kødet i skiver.
Rødbeder med solbæreddike: Skær toppen af rødbederne, og skrub dem med en grøntsagsbørste. De friske, nye behøver man ikke skrælle, men det kan være nødvendigt, hvis skrællen er blevet meget tyk. Skær rødbederne i både eller stykker, der er lige store. Pil løgene, og skær dem i både. Varm olien, og steg løgene, så de ikke tager farve. Tilsæt rødbedestykkerne og ca. ½-1 dl vand. Damp/kog rødbederne næsten møre, og lad vandet fordampe. Tilsæt solbæreddike, og smag til med salt, peber og sukker.
Brasekartofler: Steg kartoflerne i smør på en pande, til de er gyldne på alle sider. Drys med dild, og krydr evt. med salt.
Server bøf med rødbeder med solbæreddike og stegte kartofler med dild.

* Hvis man har lidt ekstra tid, er det godt at stege i ovnen ved 175 grader, så farven bliver mere ensartet rød.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere