Orangeblomstvand

Der er virkelig smæk på parfumen, når det gælder orangeblomstvand. Et enkelt skvæt dufter som en hel appelsinlund. I små mængder er det en virkelig elegant aroma, i især det søde køkken.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Orangeblomstvand er et dampdestilleret udtræk af blomsterne fra pomerans-træet og er udpræget aromatisk, men også meget intens og skal derfor anvendes i små, forsigtige dryp. Orangeblomstvand bruges som madparfume i arabiske køkkener bl.a. i Marokko. Et par dråber i et glas appelsinjuice samt et lille drys kanel smager herligt, man kan også stænke kager med vandet eller dryppe det over salater. Prøv det fx på en arabisk inspireret appelsinsalat med granatæble, rødløg og mandler. Eller stænk lidt orangeblomstvand i dessertcremer såsom syllabub for at give et strejf af 1001 nats eventyr. Man kan også stænke lidt bag ørene, men pas på, for det siges, at spanske glædespiger før i tiden brugte orangeblomstvand som parfume, for at man kunne skelne dem fra mere ærbare frøkener.

Opbevaring
I køleskab efter åbning.

Hvor kan det købes
Hos etniske købmænd og grønthandlere.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER