Småkager med hindbær, olivenolie og timian

Disse småkager er vildt aromatiske med blandingen af timian og frysetørrede hindbær. Opskrift til 1 stor portion 100 g sukker 150 g smør, blødt 40 g olivenolie 1 knsp salt 2 æggeblommer 1 citron, økologisk, revet skal og saft af 250 g mel 10 g frysetørrede hindbær,* knust 1 tsk timian, finthakket Kom sukker, smør, […]

Hindbær- og rosmarineddike

Hindbæreddike er fin til salater og lyst kød, for den har masser af friskhed og sødme. Rosmarinen gør den ekstra krydret og tilføjer lidt kant. Opskrift til 1 lille flaske 120 g hindbær, friske og gerne meget modne 3 ½ dl hvidvinseddike 4 kviste rosmarin Vask hindbærrene forsigtigt under koldt vand, og rens dem. Kom […]

Hindbærlagkage med citroncreme og kokos

En rigtig bombe! Lagkagen bliver lavet helt fra bunden med hjemmelavede lagkagebunde, hindbærmarmelade og en fløjlsblød citroncreme. Opskrift til 1 lagkage Hindbærsyltetøj*: 450 g hindbær 3 ½ dl sukker Lagkagebunde: 250 g mel 1 spsk bagepulver ½ tsk salt 300 g sukker 3 tsk revet citronskal, økologisk 115 g smør, blødt 3 dl mælk, gerne […]

Røget hellefisk med hindbærperler og surdejscroutoner

Hindbærrene fungerer ligesom citron i denne fiskeret, idet den tilfører syrlighed til hellefisken. Opskrift til 4 pers. Hindbærperler: 2 dl neutral olie, fx raps- eller vindruekerneolie 25 hindbær Ca. 2 dl vand 3 blade husblas Surdejscroutoner: 4 skiver surdejsbrød, skåret i små tern 50 g smør Ved servering: 1 bøtte brøndkarse Ca. 300 g røget […]

Marshmallows med hindbærsmag

Det er ret let at lave sine egne, og de kan smagssættes med alle de slags bær, du selv har lyst til, eller fx med lakridspulver eller pebermynteekstrakt. Opskrift til ca. 1 stor bageplade 300 g hindbær, friske eller frosne 500 g sukker 2 ½ dl vand 6 blade husblas, udblødt i vand 60 g […]

Hindbærlimonade med timian og gin

Timian giver hindbær et krydret modspil, og det samme gør enebærsmagen i ginnen. Kombinationen gør denne drink både frisk, aromatisk og anderledes, og den egner sig supergodt som en aperitif i sommervarmen. Opskrift til 1 drink 2 kviste timian 8 hindbær Isterninger Sukkersirup: Kom sukker og vand i en gryde, og kog det sammen ved […]

Chai iste

Chai er en skøn indisk mælkete, som i tråd med det indiske køkken har et solidt kick fra en stor håndfuld krydderier. Opskrift til 4-6 glas 2 tsk chai-te, i løs vægt eller 1 brev 1 dl sukker 1 kanelstang 5 kardemommekapsler ½ l vand, kogende ½ l mælk Kom te, sukker, kanelstang og kardemommekapsler […]

Iste med citron, appelsin og jasmin

Denne iste har masser af friskhed fra citronen og appelsinen, mens jasminteen giver en let parfumeret og sødlig undertone, som afbalancerer det syrlige fra citrusfrugterne. Opskrift på 4-6 glas 2 tsk jasminte, i løs vægt eller 1 tepose 1 dl sukker 1 lille citron, skåret i skiver 1 appelsin, skåret i skiver 1 l vand, […]

Frugt-te med hindbær

Friske hindbær har en sur-sød smag med et overdådigt strejf af solmoden frugt i denne is-te, der slukker tørsten effektivt og delikat i varmen. Opskrift til 4-6 glas 2 tsk frugt-te, fx skovbærte i løs vægt eller 1 tepose 1 dl sukker 100 g hindbær 1 l vand, kogende Kom te, sukker og hindbær i […]

Iste med ingefær og mynte

De fleste typer ingefær har et hint af citron i smagen, og det pepper den aromatiske og let bitre ingefærsmag dejligt op. Med lidt frisk mynte og lidt sukker bliver der en skøn balance mellem det søde, bitre og friske i denne iste, som lige skal stå på køl natten over for at få den […]