Slow cooked kølle med pærer, hvidløg og timian
En af de udskæringer, som er mest udbredt og ikke uden grund: En veltilberedt lammekølle er virkelig delikat, og ikke mindst her tilberedt i rosévin, pærebrandy, masser af hvidløg og godt med krydderurter. Opskrift til 6 pers. 1 lammekølle Salt og peber 2 spsk olivenolie 3 dl rosévin Ca. ½ l vand 1 ¼ dl […]
Sprøde vagtelæg med peberrodsmayo og radiser
En variation over den britiske klassiker Scotch Eggs, som består af hårdkogte æg pakket ind i pølse og dybstegt. Her en version med vagtelæg i kyllingekød smagt til med bl.a. koriander, nelliker og kanel. Resultatet er smilende æg i en sprød og aromatisk indpakning dyppet i en skarp peberrodsmayo. En ideel picnic- eller frokostret. Opskrift […]
Chokolademuffins med ”spejlæg” på toppen
Intense chokolademuffins, der har fået lidt skarphed fra et strejf espresso. Glasuren er en klassisk smørglasur a la Magnolia Bakery i New York, der er verdensberømte for deres cupcakes, og ”blommen” har blot fået lidt gul farve i anledning af påsken. Opskrift på ca. 12 chokolademuffins 2 ½ dl mel 2 ½ dl sukker 1 […]
Rocky road
Fuldfed og karamelagtig brownie med chokoladeglasur og rundhåndet drysset med peanuts, påskeæg og mini-marshmallows – en kage for dedikerede slikmunde, der sagtens kan spises, som den er, men også med fordel serveres med iskold vanilleis! Rocky road opstod i Australien i 1853, fordi meget af det slik, der blev importeret fra Europa, nåede at gå […]
Sådan parterer du et helt lam
Der er noget urkraft over at partere et helt dyr selv, og det giver en forbløffende mængde muligheder for at eksperimentere med de sjældnere udskæringer og lave nye retter med de mere traditionelle stykker. Det eneste, du behøver, er en god kniv, en kødøkse, en nedstryger og god plads i fryseren! Læg det hele […]
Gnocchi

Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin. Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.) 1 kg kartofler, store og melede Ca. 250 g hvedemel Salt 1 spsk olivenolie 100 g smør 1 fed hvidløg 4 […]
Gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin
Dumplings, spätzle, knödel. Tilberedt dej har mange navne. Gnocchi er en italiensk variant af et verdensomspændende fænomen, og det særlige ved dem er, at de er lavet på kartoffel, hvilket gør dem ekstra lette og møre. Og så er de meget nemmere at lave end andre typer i pastafamilien. Opskrift på gnocchi med brunet smør, […]
Påskekage med chokolade og hasselnødder
En nem og elegant påskekage, der består af en fyldig chokoladekage med knasende stykker af chokolade og nødder. Toppen har fået et generøst lag Nutella og en god bunke påskeæg. Kagen holder sig godt i et par dage, hvis man kan vente. Opskrift på 1 kage 200 g mørk chokolade, hakket 200 g smør, blødt […]
Aspargestærte med gorgonzola
Generelt er saltede mælkeprodukter som smør og ost fremragende match til asparges, for det fremhæver de grønne stænglers søde grøntsagsnuancer. Det gælder ikke mindst gorgonzola med dens komplekse salte smag. Hvis du ikke er til blå ost, kan den fint erstattes af fx ricotta. Server tærten varm og fx med en let salat til. Opskrift […]
Pizza med kartoffel, squash og mascarpone
Den let sødlige og ultracremede mascarpone er overraskende god på en pizza, hvor den giver en god kontrast til den knasende bund, de tynde skiver kartoffel og den salte lufttørrede skinke. En fin frokostret eller en god aftensmad til hele familien. Opskrift på 2 pizzaer Dej: ¼ pk gær ¼ l vand 1 tsk salt […]