Rocky road

Fuldfed og karamelagtig brownie med chokoladeglasur og rundhåndet drysset med peanuts, påskeæg og mini-marshmallows – en kage for dedikerede slikmunde, der sagtens kan spises, som den er, men også med fordel serveres med iskold vanilleis! Rocky road opstod i Australien i 1853, fordi meget af det slik, der blev importeret fra Europa, nåede at gå […]

Sådan parterer du et helt lam

Der er noget urkraft over at partere et helt dyr selv, og det giver en forbløffende mængde muligheder for at eksperimentere med de sjældnere udskæringer og lave nye retter med de mere traditionelle stykker. Det eneste, du behøver, er en god kniv, en kødøkse, en nedstryger og god plads i fryseren!   Læg det hele […]

Gnocchi

Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin. Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.) 1 kg kartofler, store og melede Ca. 250 g hvedemel Salt 1 spsk olivenolie 100 g smør 1 fed hvidløg 4 […]

Gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin

Dumplings, spätzle, knödel. Tilberedt dej har mange navne. Gnocchi er en italiensk variant af et verdensomspændende fænomen, og det særlige ved dem er, at de er lavet på kartoffel, hvilket gør dem ekstra lette og møre. Og så er de meget nemmere at lave end andre typer i pastafamilien. Opskrift på gnocchi med brunet smør, […]

Påskekage med chokolade og hasselnødder

En nem og elegant påskekage, der består af en fyldig chokoladekage med knasende stykker af chokolade og nødder. Toppen har fået et generøst lag Nutella og en god bunke påskeæg. Kagen holder sig godt i et par dage, hvis man kan vente. Opskrift på 1 kage 200 g mørk chokolade, hakket 200 g smør, blødt […]

Aspargestærte med gorgonzola

Generelt er saltede mælkeprodukter som smør og ost fremragende match til asparges, for det fremhæver de grønne stænglers søde grøntsagsnuancer. Det gælder ikke mindst gorgonzola med dens komplekse salte smag. Hvis du ikke er til blå ost, kan den fint erstattes af fx ricotta. Server tærten varm og fx med en let salat til. Opskrift […]

Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

Den let sødlige og ultracremede mascarpone er overraskende god på en pizza, hvor den giver en god kontrast til den knasende bund, de tynde skiver kartoffel og den salte lufttørrede skinke. En fin frokostret eller en god aftensmad til hele familien. Opskrift på 2 pizzaer Dej: ¼ pk gær ¼ l vand 1 tsk salt […]

Mandelvafler med birkes og citron

Disse vanedannende mandelvafler er sukkerfri og glutenfri og får deres sødme både fra bananerne og mandelmelet. Sidstnævnte kan sagtens erstattes af boghvedemel, rismel eller almindeligt hvedemel. Her serveret med vaniljeskyr og friske sødmefulde jordbær. Opskrift på vafler til 4 pers. 4 modne bananer 4 æg 80 g mandelmel 3 spsk blå birkes 1 økocitron, revet […]

Cheesecake med mascarpone og limoncello

En frisk version af cheesecaken med et skud af den syditalienske citronlikør limoncello og med kandiserede citronskiver på toppen. Enkelt og med en uimodståelig smag af sommer. Opskrift til 1 kage eller 8-12 stykker Bund: 200 g digestive 100 g nødder 150 g smør, smeltet Ostecreme: 4 blade husblas 500 g mascarpone eller anden flødeost […]

Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost

Rosastegt lam med grillede peberfrugter og squash serveret med friskost lavet på gedemælk, der har en herlig cremet konsistens, der går godt til det varme kød. Retten er ganske hurtig at tilberede, men med masser af smag. Husk lidt rødvin til. Opskrift til 6 pers. 600-800 g lammekrone 2 rosmarinkviste 2 fed hvidløg, knuste 2 […]