Cote du boeuf med bearnaise og chips af pastinak og rødbeder

Opskrift til 2-3 pers. Bøf: 1 stout-øl, gerne Guinness 3 fed hvidløg 2 spsk Worchestershire sauce 3 spsk brun farin 1 spsk smør 1 tsk chilipulver 1 spsk tabasco 3 stængler rosmarin 1 cote du boeuf Bearnaiseessens: ½ dl hvidvinseddike ½ dl hvidvin 1 skalotteløg Et par stilke estragonBearnaise: 250 g smør 4 æggeblommer Estragon, […]

Italian Stallion

Tapas, snacks eller fingerhapser – kært barn har mange navne, og der er da også noget usnobbet og tilbagelænet afslappet ved at spise med fingrene. Det er blevet trendy, at lægge bestikket til side og nyde lidt uformel finger-food til din drink som fx disse gourmet-dogs fra Foderbrættet i København. Opskrifter til 4 pers.    […]

Koldskålsis på pind

Jep, den er god nok. Den højtelskede, klassiske sommerspise, koldskålen, er tryllet iskold og så på pind. Derefter bliver den overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetørret rabarber. Perfekt sødt punktum på en skønsommermiddag, og den smager virkelig af koldskål! Opskrift på koldskålsispinde Koldskålsis: 250 g kærnemælk 115 g sukker 115 g piskefløde 1 […]

Toffee cookies med saltkaramel-is og espressokaramelsauce

Saltkaramelis er virkelig en gudemundfuld, for kombinationen af den cremede, søde karamelis og det lille smæld fra havsaltet giver en perfekt balanceret is. Karamelsmagen bliver yderligere forstærket af toffee-stykkerne i cookiesene. De kan sagtens serveres uden karamelsaucen, men hvis de skal serveres som dessert, er den en fyldig og delikat prik over i’et. Opskrift på […]

Sommerens bedste koldskål

En rigtig god grundopskrift på koldskål er fantastisk at have ved hånden i sommermånederne. Det gode ved denne er, at du sagtens kan skifte smagene ud, alt efter hvilke frugter, bær og urter du lige har ved hånden, og som er i sæson. Det er de fantastiske konditorer Gabi og Jakob Bär Mogensen fra konditoriet […]

Hindbærsnitter fra La Glace

La Glaces version af en hindbærsnitte, der består af en mørdejsbund, hindbærmarmelade i midten og fine streger af markron på toppen. Snitterne pyntes med hasselnøddeflager og holder sig fint et par dage. Hindbærsnitter eller Lyonsnitter (som de hedder på La Glace) (8-10 stk.) Linsedej: 250 g smør 100 g flormelis 1 vanillestang, kornene fra 1 […]

Meyers surdejspizza

En lækker og frisk “hvid” pizza, der betyder, at den ikke har fået tomatsauce. Det kan lyde mærkeligt at komme flødeskum på en pizza, men det giver en let cremet fedme til pizzaen, der spiller godt sammen med spinat og svampe. Surdejspizza med flødeskum, havgus, spinat og svampe (6 stk. pizza) Pizzadej: 3 g gær […]

Hjemmelavede hotdogs med krydret lammepølse, tomatrelish og syltede porrer

Brødene er hjemmebagt med soltørrede tomater og timian, og pølserne er krydrede lammepølser – nordafrikanske merguez-pølser. kan du ikke få fat på dem, så fungerer en hvilken som helst krydret pølse også fint. Det hele bliver rundet af med en fyldig og sødlig tomatrelish og får et syrligt løft af syltet porre. En perfekt ret […]

Mandel-rabarberkage med skovmærkesukker

Den skønneste syrligt-søde kage med fine vaniljenoter fra skovmærken. Og så er den ligeså nem at lave, som den er smuk. Kagens dej er en version af den klassiske franske frangipane, som er en slags mandelcreme. Rabarberstænglerne er simpelthen lagt ovenpå dejen, og til sidst får hele herligheden et godt drys af de vaniljesmagende skovmærkesukker. […]

Hjemmelavede burgerboller

Hvis du har overskud til at lave dine egne burgerboller, er der her en opskrift på søde og bløde burgerboller – lige som de skal være, men alligevel med fuldkornsmel. Opskriften er supernem, og så kan bollerne fryses ned, så man lige kan hive et par stykker frem, når burgerlysten melder sig. Og det gør […]