Røget laks på rygesalat a la Brydegaard
Kombinationen af den silkebløde laks med den letrøgede smag, skarpe radisser, frisk agurk og en creme af rygeost rørt op med cremefraiche er noget nær indbegrebet af fynsk sommer. Server retten på et fad til deling eller som mindre portionsanretninger med et godt stykke brød eller ristet rugbrød til – og måske et lille glas […]
Jordbær-gazpacho
I denne version af den spanske klassiker får jordbærrene lov til at agere tomater i en forsommerudgave af den kolde gazpacho. Og den rolle spiller de rigtig godt! Jordbærrenes på én gang syrlighed og sødme passer fantastisk sammen med stærk chili og skarpe løg. Server suppen som en forret til fire eller som hovedret til […]
Profiteroles med hindbær-basilikumcreme
Opskrift til 8 pers. / ca. 30-40 stk. Fløde: 5 dl piskefløde ½ bdt lilla basilikum 4 spsk flormelis Hindbær: 5 dl hindbær, friske eller frosne 1 tsk sukker ½ økocitron, revet skal af Chouxdej: 3 dl vand 130 g smør 150 g mel 4 æg, mellem eller store 1. dag: Fløde: Varm fløden op, til […]
Pizza med gedeost, nektariner, basilikum og balsamico
En pizza, hvor al fyldet undtagen tomatsovsen er frisk og kommer på efter bagningen. Det giver en pizza med godt med sprødt på toppen og en let syrlighed fra nektariner og basilikum samt en god skarp og salt kant fra gedeosten. På toppen får den en hurtig balsamicosirup til at binde det hele sammen og […]
Hvidvinsdampede moules med frites og aïoli
Luk øjnene, og forestil dig at sidde på en lille fransk bistro med et koldt glas hvidvin. Ind kommer et fad med en duft af den ærkefranske ret, dampede blåmuslinger. Tag så et smut til Danmark igen, og forestil dig en dansk sommeraften med den samme ret, og det er næsten endnu bedre. Så stik […]
Pan con tomate
Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet med skinke til morgenmad som til frokost og som en del af aften-tapasmenuen. Retten har alt det gode fra det friskbagte brød, den salte skinke, de søde tomater, de bitre […]
Affogato med hjemmelavet hindbæris – en ægte italiensk klassiker
Affogato betyder på italiensk ”druknet”, og det er en meget udbredt måde at servere desserter på ved at drukne en kugle is i varm espresso. Oftest bruges der en fed og cremet vanilleis, men vi har taget forskud på sommeren og giver et forsommerligt pift med en lækker hjemmelavet hindbæris. Prøv også melonis Opskrift til […]
Jordbærtærte med mascarpone
Ingen sommer uden jordbærtærter, og hvorfor ikke bage den selv, når den er så enkel og uimodståelig som denne? Den består i al sin enkelhed af en mørdejsbund, en mascarponecreme smagt til med masser af citron, taglagte jordbær marineret i lidt balsamico for at fremhæve deres sødme og et godt drys citronbasilikum for at tilføre […]
Chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum
Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en luftig vaniljeskum, der minder lidt om flødebolleskum. What’s not to like? Opskrift på 12 chokolademuffins Chokomuffins: 300 g mel 75 g usødet kakaopulver 1 tsk bagepulver 1 tsk natron ¼ […]
Gambas a la gabardina
Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så resultatet er en knasende sprød og salt yderside med en blød, sød reje i midten. Server dem med lidt friskpresset citron og evt. en skålfuld allioli. Prøv også Calamares a […]