Marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet

Nyopgravede gulerødder smager sødt og mildt. I denne opskrift bliver de marineret natten over i persille, hvidløg og olie, og det gør dem næsten glasklare og vidunderligt aromatiske. Nakkefileten bliver langtidsstegt i ovnen med appelsin- og citronskal, frisk salvie og hvidvin. Opskrift til 4 pers. ½ kg gulerødder, skrællede 2 fed hvidløg, finthakkede ½ bdt […]

Mini-madeleines med kirsebær og blåbær

Den franske forfatter Proust udødeliggjorde den lille sandkage med den karakteristiske strandskals-form under en sensuel beskrivelse i romanen ”På sporet af den tabte tid” fra begyndelsen af 1900-tallet, og siden har de små madeleines været kendt over det meste af verden. Her i en version med friske kirsebær og blåbær – versioner, som Proust sandsynligvis […]

Jordbærsorbet med geranium fra Ismageriet

En dansk sommerdrøm med et friskt hint af geranium. Har du ikke noget geranium, kan det fint udelades, og du kan evt. tilsætte lidt vaniljekorn i stedet. Opskrift til 1-1 ½ l is Sukkerlage: 6 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker 370 g sukker 112 g druesukker* 20 g glukose** 490 g vand […]

Chokoladeroulade med solbærmousse

Den let bitre og dybe chokoladesmag passer rigtig godt sammen med de syrlige solbær med bærrenes kant af grønne krydderurter. Resultatet er en sød kage med en frisk og luftig creme – ideel til en kop kaffe, for den krydrede kaffesmag passer eminent til solbær. Opskrift på 1 roulade Solbærmousse: 2 dl solbær, blendet til […]

Indbagt is med jordbær og pistacienødder

En gammel klassiker, som også kaldes Baked Alaska. Den kan laves på grillen eller i ovnen, som det lige passer. Denne version er lavet med vaniljeis, men du kan bruge alle slags is – også sorbet – efter smag. Opskrift til 6-8 pers. 7 pasteuriserede æggehvider 300 g flormelis 1 vaniljestang, kornene af 2 lagkagebunde […]

Ginger ale med stikkelsbær- og jordbærsirup

En frisk, sød og syrlig drik med masser af gode bobler fra danskvand, som siruppen fortyndes med. I stedet for jordbær kan du sagtens bruge andre røde bær, ikke mindst hindbær eller ribs. Server drikken en varm eftermiddag eller til et godt stykke chokoladekage, hvor syrligheden og den bitre kage for alvor kan spille sammen. […]

Frozen margarita med jordbær og brombær

Frisk og syrlig drink med et lille velanrettet spark fra tequilaen. Lige til en varm sommeraften eller bare til, når lysten til en blanding af bær og alkohol melder sig. Opskrift til 4 pers.  2 ½ dl appelsinjuice 15 jordbær, nippede 10 store brombær 1 dl limesaft 2 ½ dl triple sec orangelikør, fx Cointreau […]

Agurk, mynte og hyldeblomst-spritzer

En spritzer er en høj og afkølet drink som regel baseret på hvidvin, og den ryger ofte over baren i fx Tyskland og Italien. Denne fordanskede version med en bund af mild grøn agurk, frisk mynte og sødlig hyldeblomst smages også til med hvidvin og en god mængde danskvand, hvilket gør den ideel som forfriskning […]

Mini-pandekager med kardemomme, citron og hele hyldeblomster

Er du så heldig at eje en pandekage-pande, som tåler en tur over bål, er det oplagt at flytte bagningen af disse pandekager udenfor og bare plukke hyldeblomsterne direkte fra træet og stikke dem i dejen. De kan nu også sagtens laves inden døre, og ligegyldig hvad sidder smagen af varm kardemomme, syrlig citron og […]

Cheesecake med lime og hyldeblomst

En klassisk cheesecake med knasende Digestive-bund og en mild ostecreme, der får en god kant fra den friske limeskal og den søde hyldeblomstsaft. Perfekt til kaffen eller desserten på en varm sommer dag. Prøv også Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker Opskrift på 1 kage til ca. 6 pers. Bund: 300 g digestive 100 […]