Højsommer-ossobuco
Klæd simreretten ossobuco på til sommerbrug med lækre, nye rødder og små, faste tomater med stor smag. Opskrift til 4 pers. 4 skiver kalveskank Salt
Klæd simreretten ossobuco på til sommerbrug med lækre, nye rødder og små, faste tomater med stor smag. Opskrift til 4 pers. 4 skiver kalveskank Salt
Franskmændene kalder udskæringen for onglet, mens den hos de fleste danske slagtere går under navnet oksenyretapper. Engang en velbevaret slagterhemmelighed og en meget billig spise,
Den smør-agtige og let nøddede smag fra kartoflerne er helt fantastisk sammen med den fede og krydrede smag fra lammet. Opskrift til 5 pers. 100
Torsten Vildgaard, tidligere kreativ køkkenchef på Noma, kreerer smørrebrød i verdensklasse, når han nyfortolker en gammel kending. Der er absolut tale om en deluxe-model, når
Lynhurtige vietnamesiske ruller fyldt med melon, rejer, rødkål, gulerod, chili og masser af thaibasilikum, hvorefter de drysses med den japanske sesamsalt Gomasio. Rullernes serveres med
Hvis det lyder mærkeligt, kan vi kun sige: ”Det skal prøves!” Den salte, mineralske smag af østers klæder den lidt fede, rå kødsmag forbandet godt.
En virkelig fin fiskeret, der ser ekstremt dekorativ ud med de flotte dybpink radiser, hvide ramsløgblomster og senneps-cremefraiche. Opskrift til 4 pers. 1 side torsk,
Det er svært fristende at tage sin lille grill med under armen, så man kan servere friskgrillet kød til sin picnic. Opskrift til 4 pers.
Hindbærrene fungerer ligesom citron i denne fiskeret, idet den tilfører syrlighed til hellefisken. Opskrift til 4 pers. Hindbærperler: 2 dl neutral olie, fx raps- eller
Her er den klassiske ratatouille i en sommervenlig version velegnet til hygge ved grillen, fortæller kok og grønthandler Mette Helbæk, der står bag opskriften. Opskrift
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet
Hovedretten serveres oftest som aftenens højdepunkt, og er umiddelbart også den ret, gæsterne husker bedst når de igen vender hjemad ved aftenens afslutning. Derfor er der som regel et stort ønske fra kokken om, at lave en rigtig god hovedret, som forener lækre sammensætninger af smagsoplevelser, så de passer godt sammen.
Ved hovedretten er det en smule vigtigt, at man kender til diverse præferencer hos dem, der skal nyde retten sammen med dig. Er nogle vegetarer, veganere eller måske ikke så glade for torsk? Så er det vigtigt at sammensætte en hovedret, hvor alle kan spise med, om ikke andet så servere noget lækkert tilbehør, fx en stor salat eller en masse kartofler, så man også kan blive mæt af dette.
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet i vores ret med marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet. Dette udgør en dejlig hovedret, som både kan laves til middagsgæsterne eller i hverdagen til familien, da den er en meget alsidig ret, som de fleste kan lide.
Nakkefileten skal, i denne opskrift, langtidssteges med appelsin- og citronskal to timer i ovnen, og så skal den serveres med kogte, marinerede gulerødder, som marineres natten over i køleskabet. Det betyder også, at denne ret stort set passer sig selv, i al den tid, den bliver tilberedt, hvilket giver værten god tid til at fokusere på at dække bordet pænt, eller få ordnet de sidste praktiske ting, inden gæsterne ankommer.
Er man til en sand klassiker, kan man med fordel tilberede en rødspætte på panden og servere i makkerskab med syltede tranebær og hjemmerørt remoulade. Havets bedste fladfisk gør som regel et godt indtryk på de, som får fornøjelsen af at spise den, og derfor rammer man som regel pletskud med rødspætte på menuen – en enkel men absolut sublim ret, der også snildt kan omdannes til en sommerret ved at servere friske ærter og persillesovs til.
Har man nogle til bords, der ikke spiser kød, har vi et væld af lækre idéer til vegetariske hovedretter her på siden. Man kan eksempelvis servere en hvid kartoffelpizza med gedeost, bøffelmozzarella og frisk rosmarin som er en yderst lækker hovedret, der mætter godt i maven. I vores opskrift laver man selv dejen, men dette er naturligvis blot én mulighed, man kan også sagtens benytte en færdiglavet dej i stedet. Til topping skærer man en eller flere bagekartofler i skiver, og tilføjer mascarpone, gedeost, bøffelmozzarella, rosmarin, salt og peber.
Hvis man serverer en større festmiddag, der måske både inkluderer forret, hovedret og dessert, er det vigtigt at sørge for, at maden for hele aftenen er spredt ud over de forskellige retter. Serveres der kød, bør man servere omkring 175 gram kød, når man regner benene fra. Dertil bør man servere højst 300 gram kartofler og grøntsager tilsammen, og så sammen med en deciliter sauce pr. person.
Står hovedretten på suppe, bør man højst servere 4,5 deciliter, så gæsterne ikke går alt for mætte til desserten. Det er klart, at det naturligvis er henholdsvis forret og hovedret, der skal sørge for at gæsterne bliver mætte, men der skal jo helst også være plads til desserten efter hovedretten.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Når du planlægger et ferieophold i Skagen, er det vigtigt at finde det rette sted
Rejser til Italien med Best Travel er en oplevelse ud over det sædvanlige. Italien er
Det kan være spændende og tidskrævende at starte en ny virksomhed. Der er så mange
At finde et hotel med morgenmad kan være en god måde at sikre en bekvem