Ølbraiserede svinekæber med grov kartoffelmos
Svinekæber bliver usædvanligt møre, når de ølbraiseres. Resultatet er smørmørt kød, der bare falder fra hinanden, og som er supersaftigt. I denne opskrift bliver svinekæberne braiseret i øl, som giver en dyb smag og en lille smule fin bitterhed til retten, men du kan også sagtens braisere i æblemost eller cider, hvilket også passer rigtig […]
Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler
Bøf er godt, og med stærk peber er det rigtig fint. Her er tilbehøret fine rødbeder, der er krydret med solbæreddike. Opskriften er udviklet for MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken. Opskrift til 2 pers. 2 spsk hel sort og hvid peber, fx fra Mill & Mortar 1 cote de boeuf med ben, stor […]
Hvidløgssuppe med bagte hvidløg
Denne cremede suppe er en guddommelig spise, der på trods af de mange fed hvidløg slet ikke smager skarpt. Opskrift til 4 pers. 2 løg, grofthakkede 2 spsk olivenolie 1 spsk smør 20 fed hvidløg, pillede 1 l bouillon, gerne grøntsags- eller hønsebouillon 5-6 timiankviste 1 ½ dl fløde Salt og friskkværnet peber 8 skiver […]
Fransk kartoffelgratin med løg og tomat
Franskmændene er supergode til at lave gratiner af enhver art. Denne er en rigtig klassiker med smæk på løg- og hvidløgssmagen, og det er ovnen, der gør det meste af arbejdet, så den er ret enkel at tilberede. Spis den alene eller sammen med en sprød salat og et godt stykke oksekød. Opskrift til 6 […]
Fish & Chips med remoulade
Fisk i friture er bestemt ikke at kimse af. Steg fisken, mens fritterne bliver færdige i ovnen. Så sparer du dig selv for en masse besvær med at friturestege pomfritterne ad flere omgange. Opskrift til 4 pers. Chips: Ca. ½ kg bagekartofler, skrællede 4 spsk olie ½ citron, saften af Salt og peber Remoulade: 2 […]
Shawarma i arabiske fladbrød
Kødet marineres dagen før, så det skal bare steges, og hvis du ikke orker at bage pandekagerne selv, kan de købes hos den etniske grønthandler. Opskrift til 4-6 pers. Shawarma: 1 kg lammekød, fx bov, alternativt kan kylling også bruges 5 dl græsk yoghurt 5 fed hvidløg, knuste 2 tsk allehånde, stødt 1 ½ tsk […]
Æbleflæsk anno 2011
Sprødstegt og knasende flæsk med stegte og sødlige stykker æble og løg krydret med frisk timian; det er en herreret, som damer også godt kan lide! Opskrift til 4 pers. 600-700 g stegeflæsk, skåret i ½ cm tykke skiver Salt og groftkværnet peber 1-2 spsk rapsolie Rosmarin eller timian 3 løg 4-5 æbler, gerne spiseæbler […]
Kokoskylling i mandler og koriander
En kyllingeret, der vækker smagsløgene til live med masser af smag af koriander, kokosmel og lime. Opskrift til 4 pers. 4 kyllingebryster 2 spsk kokosmel 1 spsk ingefær, revet ½ bdt frisk koriander, finthakket 2 limefrugter, økologiske, skal og saft af 1 spsk rørsukker 1 tsk fiskesauce 2 fed hvidløg, knuste 2 spsk mandelflager Salt […]
Tortelloni med krydderurter og ricotta
Den klassiske variation af denne ret er med spinat, men prøv med friske krydderurter i stedet, det smager fantastisk. Opskrift til 4 pers. Pasta-grundopskrift: Ca. 400 g mel* 4 æg Fyld af krydderurter og ricotta: 1 pk ricotta 1 bdt krydderurter, gerne blandede, fx basilikum, timian, salvie m.m., finthakkede Salt Ved servering: Parmesan, revet Friske […]
Ovnstegt kylling med krydderurter og savojkål bagt med ost
Nogle af landets bedste kyllinger kommer fra den økologiske producent Sødam ved Møgeltønder, og en sådan kylling kræver kun lidt krydderurter og en god stegning for at blive en stor, gastronomisk oplevelse, fortæller kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften. Opskrift til 5-6 pers. 1 stor, god kylling, ca. 1 ½ kg, fx […]