Classic bread stuffing with herbs
I Danmark farserer vi ofte fjerkræ med fars, mens amerikanerne har en tradition med at fylde dyrene med et krydret brødfyld. Amerikanske Grace og Erin
I Danmark farserer vi ofte fjerkræ med fars, mens amerikanerne har en tradition med at fylde dyrene med et krydret brødfyld. Amerikanske Grace og Erin
En saftig kylling med en sprød panering holder bare! Og når paneringen indeholder parmesan og en håndfuld rosmarin, er der skruet helt op for smagen.
Langtidsstegte stykker kød som fx tykkam er meget velegnet til gæstemad, da det ikke bliver tørt og kan laves i god tid, inden gæsterne kommer.
Polenta er godt til langtidsstegt kød i stedet for kartofler, for det suger kødsaften. Det er også godt som rigtig herremad, for det mætter! Opskrift
Hare er en fantastisk spise, som går fantastisk sammen med svampe, æbler og nødder – perfekt til sensommer og efterår, fortæller kokken Ninna Christensen, som
Ravioli i en lidt stærkere variant med peperoncino, enebær og laurbær. Opskrift til 4 pers. Pasta-grundopskrift: Ca. 400 g mel* 4 æg Fyld: 500 g
Risotto kan varieres i det uendelige – her er den med safran og Prima Donna. Opskrift til 4 pers. 6 dl kyllingebouillon Et par safrantråde
Pistacieknaset giver både smag og tekstur til disse lammeskanke, som Louisa Lorang har udviklet til MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 4 små lammeskanke (lammebagskanke) Lidt
Marsklam er en specialitet, og man skal ikke gøre meget andet ved det end at stege det fint. Her er en kølle mildt krydret med
Hummerkød har en brillant sødme og en stor smag, så man behøver ikke så meget for at få stillet trangen. Samtidig behøver hummer ikke det
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet
Hovedretten serveres oftest som aftenens højdepunkt, og er umiddelbart også den ret, gæsterne husker bedst når de igen vender hjemad ved aftenens afslutning. Derfor er der som regel et stort ønske fra kokken om, at lave en rigtig god hovedret, som forener lækre sammensætninger af smagsoplevelser, så de passer godt sammen.
Ved hovedretten er det en smule vigtigt, at man kender til diverse præferencer hos dem, der skal nyde retten sammen med dig. Er nogle vegetarer, veganere eller måske ikke så glade for torsk? Så er det vigtigt at sammensætte en hovedret, hvor alle kan spise med, om ikke andet så servere noget lækkert tilbehør, fx en stor salat eller en masse kartofler, så man også kan blive mæt af dette.
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet i vores ret med marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet. Dette udgør en dejlig hovedret, som både kan laves til middagsgæsterne eller i hverdagen til familien, da den er en meget alsidig ret, som de fleste kan lide.
Nakkefileten skal, i denne opskrift, langtidssteges med appelsin- og citronskal to timer i ovnen, og så skal den serveres med kogte, marinerede gulerødder, som marineres natten over i køleskabet. Det betyder også, at denne ret stort set passer sig selv, i al den tid, den bliver tilberedt, hvilket giver værten god tid til at fokusere på at dække bordet pænt, eller få ordnet de sidste praktiske ting, inden gæsterne ankommer.
Er man til en sand klassiker, kan man med fordel tilberede en rødspætte på panden og servere i makkerskab med syltede tranebær og hjemmerørt remoulade. Havets bedste fladfisk gør som regel et godt indtryk på de, som får fornøjelsen af at spise den, og derfor rammer man som regel pletskud med rødspætte på menuen – en enkel men absolut sublim ret, der også snildt kan omdannes til en sommerret ved at servere friske ærter og persillesovs til.
Har man nogle til bords, der ikke spiser kød, har vi et væld af lækre idéer til vegetariske hovedretter her på siden. Man kan eksempelvis servere en hvid kartoffelpizza med gedeost, bøffelmozzarella og frisk rosmarin som er en yderst lækker hovedret, der mætter godt i maven. I vores opskrift laver man selv dejen, men dette er naturligvis blot én mulighed, man kan også sagtens benytte en færdiglavet dej i stedet. Til topping skærer man en eller flere bagekartofler i skiver, og tilføjer mascarpone, gedeost, bøffelmozzarella, rosmarin, salt og peber.
Hvis man serverer en større festmiddag, der måske både inkluderer forret, hovedret og dessert, er det vigtigt at sørge for, at maden for hele aftenen er spredt ud over de forskellige retter. Serveres der kød, bør man servere omkring 175 gram kød, når man regner benene fra. Dertil bør man servere højst 300 gram kartofler og grøntsager tilsammen, og så sammen med en deciliter sauce pr. person.
Står hovedretten på suppe, bør man højst servere 4,5 deciliter, så gæsterne ikke går alt for mætte til desserten. Det er klart, at det naturligvis er henholdsvis forret og hovedret, der skal sørge for at gæsterne bliver mætte, men der skal jo helst også være plads til desserten efter hovedretten.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
At nyde en middag med havudsigt som livsnyder er en sand gave til sanserne. For
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne