Hummer-fritter med hummer-mayonnaise

Det er nærmest som en stor hummer-nugget. Inspirationen har jeg fået i de sene aftentimer, når jeg har siddet og fintænkt lidt omkring nytår og ingredienser, der gerne må se flotte ud, fortæller James Price, der har lavet retten for at fejre nytåret i MAD&venner. Opskrift til 6 pers. 2 små hummere eller 1 stor […]

Sprødt brød, høost og syltede jordskokker

Høosten er en hård, fast skæreost med en nøddeagtig smag, som passer rigtig godt til de syltede jordskokker. Opskriften er udviklet af kokken Ninna B. Christensen for MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 200 g jordskokker Citronsaft Olivenolie 1 dl piskefløde Salt ½ daggammelt brød, skåret i tynde skiver 1 spsk smør, smeltet 150 g høost* […]

Æble- og fennikelsalat med rørt laks

Smagen af anis og æble er godt at kombinere som her, hvor anissmagen fra den sprøde fennikel giver en dyb og efterårsagtig smag til de friske æbler. Opskrift til 4 pers. 250-300 g laks, varmrøget 2-3 spsk cremefraiche 9 % ½ lille rødløg, finthakket 2-3 spsk purløg, finthakket Salt og friskkværnet peber Æble-fennikelsalat: 1-2 fennikler […]

Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Flere studier i smag viser, at tomater og jordbær har adskillige fællestræk, for de er begge på en og samme tid meget søde og samtidig med et let strejf af noget syrligt. Opskrift til 1 stor salat 1 bk jordbær, skåret i halve 1 pose med små mozzarellakugler eller 1 stor mozzarella, trukket i strimler […]

Kold agurkesuppe med ramsløg og rejer

Den kolde agurkesuppe er fantastisk på en varm dag, for ligesom en spansk gazpacho virker den svalende og mætter ikke alt for voldsomt. Opskrift til 4 pers. 1 agurk, skrællet og skåret i mindre stykker 12 ramsløgsblade 3 dl græsk yoghurt 10 % 2 dl hønsebouillon, kold Salt og peber 200 g ekstra store rejer, […]

Blødkogt æg med rimmet torsk, rejer og karse

Drys et frisk stykke torsk med salt og sukker, lad det stå et par timer, og resultatet er et stykke ultramørt, gennemsigtigt stykke rimmet torsk med en fin balanceret havsmag. Fisken smager fortryllende sammen med små danske rejer, et blødkogt æg til at give fylde og et solidt drys skarp karse. Opskrift til 4 pers. […]

Røget makrel med purløgsmayo og æggeblomme

Her er det klassikeren sol over Gudhjem, der er blevet opdateret til en frisk og picnic-venlig version. Røget, fed og salt makrel med cremede æggeblommer, masser af grøn og skarp purløg i mayonnaisen og frisk agurk. Opskrift til 4 pers. 6 skiver lyst daggammelt brød (toastbrød er fint) 6 æg 1 agurk 3 sider røget […]

Krydderurte-mayonnaise med rejer og grillet citron

En hjemmerørt mayonnaise smager lysår bedre end en af dem fra supermarkedet. Og med de rette ingredienser på lager tager det kun et par minutter at piske den sammen. Opskrift til 4 pers. Krydderurte-mayonnaise: 1 dl æggeblommer, past. 2 spsk sherryeddike 1 tsk dijonsennep Salt og peber Vindruekerneolie 1 bdt dild, hakket 2 stilke løvstikke, […]

Gazpacho

I en gazpacho kan man med fordel bruge meget modne tomater, som måske er for bløde til en salat, men hvor smagen er optimal. Opskrift på forret til 4 personer Suppe: 600 g tomater 1 rød peber ½ agurk ½ fed hvidløg ½ løg 2 skiver brød, udblødt i vand 1 spsk blomme- eller sherryeddike […]

Caprese i mange farver

En god caprese står og falder med, at de tomater, man vælger, er fantastiske, lyder meldingen fra grønthandler og kok Mette Helbæk. Opskrift på forret eller tilbehør til 4 pers. 600 g gode tomater i flere farver 1 bøffelmozzarella 4 forårsløg 1 bdt basilikum God olivenolie Salt og peber Skær tomaterne i skiver, riv bøffelmozarellaen […]