Lynfrossen yoghurt med jordbær og Amaretti

En superhurtig dessert at bikse sammen, for den består ganske enkelt af sukker, yoghurt og frosne jordbær, der blendes sammen til en cremet softice. De italienske Amaretti-cookies giver et sprødt drys og en solid smag af mandel. Drys også gerne rundhåndet med lidt friske jordbær inden servering. Opskrift til 4 pers. 5 ½ dl græsk […]

Hjemmelavet Mars bar

En af verdens måske mest ikoniske chokoladebarer blev opfundet i 1932 af Forrest Mars – søn af Frank C. Mars, der stiftede virksomheden Mars Inc. Som barn havde han polio og kunne ikke gå i skole, så hans mor lærte ham i stedet at arbejde i køkkenet, og han var især fascineret af at lave […]

Jordbærsalat med basilikumis

En yderst forfriskende dessert, hvor kombinationen af de solmodne jordbær og den friske, græsagtige basilikum spiller elegant sammen. Isen er en sorbet og meget hurtig at lave, og så kan den sagtens spises, som den er eller med en lille skefuld akaciehonning som følgeskab. Opskrift til 4 pers. Basilikumis: 1 stort bdt basilikum 1 ½ […]

Cupcakes med brombærglasur

Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage. […]

Hjemmelavet Hvid Crunch

Den hvide knasende bar kommer fra Nestlé, der ellers startede med at producere mælkepulver og sidenhen kondenseret mælk, der var billigere efter førsteverdenskrig. Prøv også Flødeboller Opskrift til 1 stor plade chokolade 250 g hvid chokolade 50 g Rice Krispies Smelt halvdelen af den hvide chokolade i et vandbad, tag skålen af varmen, og vend […]

Profiteroles med hindbær-basilikumcreme

Opskrift til 8 pers. / ca. 30-40 stk. Fløde: 5 dl piskefløde ½ bdt lilla basilikum 4 spsk flormelis Hindbær: 5 dl hindbær, friske eller frosne 1 tsk sukker ½ økocitron, revet skal af Chouxdej: 3 dl vand 130 g smør 150 g mel 4 æg, mellem eller store 1. dag: Fløde: Varm fløden op, til […]

Affogato med hjemmelavet hindbæris – en ægte italiensk klassiker

Affogato betyder på italiensk ”druknet”, og det er en meget udbredt måde at servere desserter på ved at drukne en kugle is i varm espresso. Oftest bruges der en fed og cremet vanilleis, men vi har taget forskud på sommeren og giver et forsommerligt pift med en lækker hjemmelavet hindbæris. Prøv også melonis Opskrift til […]

Jordbærtærte med mascarpone

Ingen sommer uden jordbærtærter, og hvorfor ikke bage den selv, når den er så enkel og uimodståelig som denne? Den består i al sin enkelhed af en mørdejsbund, en mascarponecreme smagt til med masser af citron, taglagte jordbær marineret i lidt balsamico for at fremhæve deres sødme og et godt drys citronbasilikum for at tilføre […]

Pocherede stikkelsbær med hyldeblomstskum og knasende småkager

Stikkelsbær og hyldeblomst er en formidabel kombination, og heldet er, at de dukker op stort set samtidig. Hyldeblomsterne indeholder selv en let smag af de skarpe stikkelsbær kombineret med en parfumeret duft og aroma, hvilket igen er med til at løfte bærrenes smag. I denne dessert bliver stikkelsbærrene serveret med en let skum smagt til […]

Brunsviger med rigelig remonce

En ægte dansk eller snarere fynsk klassiker med masser af det rigtig gode snask! Pynt den med slik, eller server den, som den er med en stor kop kaffe til. Opskrift på brunsviger med rigelig remonce (1 kage) Dej: 500 g hvedemel 50 g sukker ½ tsk salt 1 tsk kardemomme 50 g smør 1 […]