Slåenpandekager med ahornsirup

Naturen er måske ikke det mest oplagte spisekammer i de kolde vintermåneder, men der ER faktisk gode sager at finde derude. Fx slåen, som har allerbedst af lige at have fået nattefrost. Hvis du ikke lige falder over nogle slåen, kan du sagtens bruge blåbær eller aroniabær. Opskrift til 2 pers. 150 g slåen* 1 […]

Champagnesorbet med jordbærslør og “champagnepropper”

Jeg syntes, at der skulle et lidt knasende indslag i desserten, så jeg fandt på at lave arme riddere formet som små champagnepropper. De er da sjove, siger James Price, der har lavet desserten til MAD&venners nytårsnummer. Opskrift til 6 pers. Champagnesorbet: 200 g sukker 4 dl vand 4 dl champagne eller mousserende vin 1 […]

Julemacarons

Disse delikate macarons har en fin smag af jul, fra en appelsinkaramel smagt til med kanel, vanilje og allehånde. Karamellen knuses og blandes med ganachen, der fyldes mellem de bløde kransekageagtige makroner med den silketynde, men knasende skal. Perfekt til en kop te, på konfektfadet eller som en petitfour oven på et overdådigt julebord. Opskrift […]

Bagt riscreme med kirsebærsorbet og puffede vilde ris samt sprøde kanelflager

Risalamanden er svær at erstatte, men let at variere. I denne ret er der stadig ris og fløde på bordet, men som en let bagt creme med kraftige syltede kirsebær, blid sorbet og kanelknas. Opskriften er udviklet af kokken Per Hallundbæk fra Falsled Kro til MAD&venner. Opskrift til 4 pers. Riscreme (skal begyndes en-to dage […]

Julekage

Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner. Opskrift til 1 kage 4 æg 300 g sukker 200 g mel 40 g kakao 1 […]

Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær

Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier. Opskrift til 1 stor portion 750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade 600 g sukker 20 g smør 50 g syltet ingefær, hakket 1 vanilljestang, kornene fra 30 g pektin 50 […]

Blåbærcrumble med balsamico

En rigtig vellagret balsamico har udviklet en stor og kompleks sødme, som egner sig supergodt til desserter. Opskrift til 2-4 pers. 5 dl blåbær, friske eller frosne og optøede 3 spsk sukker ½ spsk mel 1 knsp salt 1 spsk balsamico 1 ½ dl havregryn 1 ½ dl muscovadosukker eller brun farin 1 dl mel […]

Tiramisu med syltede kirsebær

”Træk mig op” lyder oversættelsen af denne klassiske italienske dessert – her med et syrligt twist. Opskrift til 4 pers. 3 past. æggeblommer 80 g sukker 3 past. æggehvider 250 g mascarpone ½ dl piskefløde 1 tekop espresso 20 savoiardi (ladyfingers) 1 glas italiensk likør, fx Amaretto eller vin santo Kakao, til drys 1 glas […]

Ost med syltede pærer

Til et ostebord skal der vælges mellem tre-seks slags oste, men ost er også oplagt til at slutte en dejlig middag af med. Den fyldige Røde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri, der ligger i Vestjylland nær Tistrup tæt på Varde Å, et delikat valg, mener kok og madskribent Katrine Klinken, der står bag opskriften. Opskrift til […]

Mokka-panna cotta

Den blide flødedessert minder i konsistensen om budding og er et dejligt punktum for en god middag. Ud over en liflig smag af kaffe skal der også kanel, kardemomme og nelliker i denne udgave, hvilket gør den ekstra aromatisk. Prikken over i’et er et skvæt hjemmelavet kaffesirup og et par kaffebønner på toppen. Opskrift til […]