Hjemmelavede flødeboller – nem opskrift
Hjemmelavede flødeboller smager bare bedre end de købte, og denne opskrift er nem at gå til. Samtidig kan du selv bestemme, om bundene skal være af marcipan, kiks eller hjemmebag (cookies, brownies eller småkager alt efter smag). På MAD&venner er vi kæmpe fans af marcipanbunde, men er du til en hurtig løsning, er kiks absolut […]
Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær
En tommelfingerregel lyder, at det er muligt at erstatte op mod 20 procent af hvedemelet i en opskrift med kokosmel, hvilket giver en fin, sød aroma til denne stak pandekager. De kan serveres med alle slags bær, en vaniljeyoghurt og evt. et godt dryp kokossirup. Opskrift til 12-14 stk. 2 ½ dl letmælk 2 æg […]
Gylden pavlova med bagte figner
En fuldstændig voluminøs og forrygende dessert, som man bliver en smule andægtig overfor. Er de friske figner for svære og dyre at få fat på, kan man også bruge bagte figner på dåse, i så fald skrottes karamelsaucen, da det ellers bliver for meget af det gode. Vær opmærksom på, at det kan være lidt […]
Tarte tatin
Ingen tvivl om at de franske Tatin-søstre lavede et hit, da de fandt på denne dessert. Kombinationen af de klistrede karameltunge æblestykker og den sprøde butterdejsbund er skøn og bliver til en himmerigsmundfuld med en skefuld flødeskum eller kold vaniljeis på toppen. Brug gerne danske æbler med en god syrlighed – her er det sorten […]
Tiramisu med bagte blommer
Den bløde, uimodståelige italienske klassiker bliver lige et nøk bedre, når den tilføres lidt bagte, syrlige blommer. Opskrift til 8-10 pers. Bagte blommer: Ca. 500 g blommer 4-5 spsk rørsukker eller lys muscovadosukker 1 vanillestang, flækket på tværs 1 citron, saften fra Tiramisu: 5 dl stærk, friskbrygget kaffe, afkølet 1 dl amaretto 7 store æggeblommer […]
Svensk blåbærcheesecake
På næsten enhver svensk cafe står der en cheesecake i montren, og kombinationen af en knasende sprød bund og en fløjlsblød, men fast creme smagt til med blåbær er da også temmelig fristende. Det er afgørende, at kagen står nogle timer på køl, for at cremen sætter sig og bliver fast. Cheesecake til 8-10 pers. […]
Berliner og kirsebær
Udgangspunktet for denne fantastiske dessert er en hjemmelavet briochedej, der friteres og fyldes med en flødeskum med flormelis og kirsebærsaft. Minder om bagerens berlinere, bare meget bedre. Mums mums mums. Opskrift på 15-20 berlinere Briochedej: 15 g gær 1 spsk lunken vand 50 g rørsukker ¼ tsk salt 2 spsk lunken mælk ¼ tsk safran […]
Strangas’ signatur-macarons med hindbær
Nikolaos Strangas er en af de helt store stjerner på den danske desserthimmel. Han var den første der begyndte at lave de elegante, små macarons i Danmark. En af hans signatur-macarons er den lette hindbær-macaron. Opskrift på 80-90 macarons Macaron-skaller: 300 g sukker 1 dl vand 4 æggehvider 40 g sukker 300 g mandelmel 300 […]
Intense chokoladecookies
Smør og mælk er nogle af de vigtigste ingredienser i mange kager, så er det virkelig muligt at bage laktosefri kager uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens? Det spørgsmål har kageeksperten Sarah Bregendahl Støvring udforsket, og hendes svar er ja, absolut. Så hvad enten du kender nogle allergikere eller blot har […]
Trøfler med mørk chokolade og chili
Fløjsbløde trøfler, der i begyndelsen smager af intens mørk chokolade, og som til sidst får et snigende, men behageligt spark fra chilien. Opskriften kombinerer de ærkemexicanske ingredienser: chokolade, kanel og chili, og det er svært kun at nøjes med en. Opskrift til 30-40 trøfler 3 ½ dl piskefløde 2 tsk kanel, stødt ¾ tsk cayennepeber […]