Spicy og tykke græskarkringler med kaffeglasur

Kringlerne tilberedes ligesom bagels eller pretzels, idet de dyppes i vand, inden de efterhæver. Det giver en dej, der har en vis sejhed på ydersiden, men et blødt indre. Græskarkringlerne smager forførende af pumpkin pie-krydderi. Når de er bagt, pensles de med krydret, brunet smør, og dryppes med kaffeglasur – spis dem varme, der er […]

Cookies med chokolade, mandler og kokos

Amerikanerne er vilde med cookies, og de bager dem til alt og alle lige fra nye naboer til fødselsdage og jul. Disse cookies er ganske klassiske med et lille tvist af kokos og et fint knas af mandler. Og så selvfølgelig: chunks af chokolade! Opskrift til ca. 25 cookies 120 g smør, blødt 150 g […]

Blåbærmuffins med kærnemælk

Blåbærmuffins er en all time amerikansk favorit, og i denne version får de et lille syrligt hint af kærnemælk. Muffinsene er bløde, søde og dejligt nemme at bage. Er du ikke vild med blåbær, kan disse muffins sagtens laves med fx ribs, brombær eller hindbær i stedet. Opskrift på 12 blåbærmuffins 100 g smør, blødt […]

Klassiske brunkager – som Hüttemeier lavede dem

Disse klassiske brunkager har en eminent sprødhed og er virkelig velkrydrede og vanedannende – præcis som Kirsten Hüttemeier lavede dem. Vibeke Lehn er Kirsten Hüttemeiers niece, og ud over at hun har arvet sin mosters dygtige egenskaber som kok og lever som opskriftsudvikler, har hun også arvet hendes juleopskrifter. Hver jul bager hun brunkager af […]

Pain brié

Dette brød er oprindeligt fra Normandiet og har intet med osten brie at gøre. Brødet har en karakteristisk sprød og tyk skorpe og en tæt krumme. I gamle dage blev brødet spist blandt søfolk og fiskere, da det var kendt for sin lange holdbarhed. Traditionelt er brødet bagt med smør, og det bliver det også […]

Pain de campagne

Pain de campagne er typisk et surdejsbrød bagt på hvede og en lille smule rug. Tilstedeværelsen af rug skyldtes, at rugen stod blandt hveden på marken, så hveden og rugen blev høstet sammen. Rugmelet giver samtidig en fin struktur og en dyb smag til brødet. Opskrift til 1 brød Surdej*: 1 l vand 300 g […]

Mini donuts med honning- og chokoladeglaze

Homer Simpson elsker dem med pink glasur, og overalt på diners og cafeer i staterne er donuts fast på menuen. Det er nu ikke svært at lave sine egne, og de smager bare bedst, når de er helt friske og dyppet i chokolade eller rullet i knasende kanelsukker. Her får du vores bud på de […]

Gâteau breton

Gâteau breton er oprindeligt fra Bretagneområdet i Frankrig. Kagen kan sammenlignes med en shortbread-kage eller en pund-til-pund-kage, men er dog helt sin egen med et twist af rom. Typisk bliver kagen spist til morgenmad og serveret med en god marmelade eller en hjemmelavet sveskekompot. Gem gerne gâteau breton’en et par dage, efter at den er […]

Tærte med estragon og marengs

Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter at have lagt kræfterne og kreativiteten i snacks, forret og hovedret kan det virke uoverskueligt at svinge sig op til den helt store finale. Men finale er netop det rigtige […]

Pain de mie

Toastbrødenes moder! Dette brød er karakteristisk ved sin sprøde, firkantede skorpe og tætte bløde krumme. Mie er det franske ord for krumme, og netop den bløde krumme gør brødet velegnet til en let sandwich eller til at riste til sin morgenmad dagen efter. I Frankrig bages brødet ofte i en form med låg, hvilket sikrer […]