Nyretapper og pandesky

Nyretapper har fået en lille renæssance som udskæring, men i pris ligger den stadig langt under de dyre udskæringer, og i smag overstiger den ens forventninger. Kødet har en utrolig dybrød farve, og smagen er kraftig og god. Nyretapper fås hos slagteren eller i udvalgte supermarkeder.

Opskrift til 2 pers.

1 nyretap – bestilles hos din slagter
3 dl hvidvin
1 dl hønsefond
1 spsk smør
1 knust fed hvidløg
3 kviste timian
1 laurbær

Puds nyretappen af for sener og det meste fedt. Steg den på en brandvarm pande nogle min. på hver side – den egner sig bedst til at blive stegt, så den er ’rare’. Smid timian, laurbær og hvidløg på panden med hvidvin, og kog vinen næsten væk. Tilsæt hønsefond, og reducer lidt, monter med smør. Server sauce og kød med det samme.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER