Andelever

Andelever er en lidt overset indmad, som derfor ofte fås ganske billigt, men kan bruges til at fremtrylle virkeligt velsmagende retter. Andens lever kan ganske enkelt grilles på en varm grillepande, til den er gylden og let sprød, et par minutter på hver side er nok. Servér andeleveren på ristet brød med ristede svampe og et drys bacon. Leveren kan også tilberedes som en luftig mousse eller laves til andeleverpostej eller -paté. Brug evt moussen som tilbehør til fjerkræ gerne sammen med sødligt modspil fra frugt som pære, æble, blommer eller figen og et strejf af timian eller rosmarin. Skal det være julet, er appelsin, kumquat eller granatæble også oplagt.

Sæson
Fås hele året.

Læs også om Kyllingelever

Smag
Andelever har en mild og fed smag i forhold til andre typer indmad.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
I større, velassorterede supermarkeder eller bestilles hos slagteren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere