De tykke ostekiks er saftige og meget osteagtige, og selv om det er lidt voldsomt, så mener Paul Cunningham (som har fået opskriften fra sin kone), at cheddarkiksene skal lægges sammen om et stykke stilton. Hvis du ikke kan finde hverken cheddar eller stilton, kan du erstatte dem med en fast dansk ost som fx en Vesterhavsost eller Knuthenlunds halvfaste fåreost, og stiltonen kan bytte plads med en bornholmsk blåskimmel.
Opskrift på ca. 20 tykke kiks
150 g blødt smør
150 g hvedemel
150 g reven ost, enten lagret cheddar eller stilton-ost*
Lidt ekstra hvedemel
1 æg, pisket sammen
Friskkværnet sort peber og havregrynsflager til pynt
Prøv fx også Ost med syltede pærer
Put smør, mel og ost i en skål, og saml dejen med en håndmikser. Hæld dejen ud på bordet, og rul den til en tyk pølse, og læg den i køleskabet eller fryseren natten over. Når du skal bage kiksene, tag da dejen ud af køleskab eller fryser, og skær den i skiver a ca. 1 cm. Læg dem på en bageplade, og pensl dem med æg, og drys med sort peber på cheddarkiksene, og drys med havregryn på stiltonkiksene. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Hold godt øje med dem, for de kan hurtigt brænde på, da de er ret smørholdige.
* I stedet for stilton kan en god blåskimmelost fra Bornholm også bruges, og cheddaren kan erstattes med en god fast, halvtør dansk ost eller fx parmesan.