Store luftige marengscookies med masser af bid fra chokolade- og mandelstykker, hvilket samtidig er med til at give en god bitterhed som kontrast til den ultrasøde marengs. Spis dem, som de er, eller server dem med en kugle vanilleis til dessert.

Opskrift på ca. 12 store cookies

4 æggehvider
270 g sukker
2 tsk eddike
1 dl kakao
80 g mandler, hakkede
100 g chokolade, hakket
1 knsp salt
50 g chokolade, smeltet

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk æggehviderne meget stive i en helt ren skål. Pisk sukkeret i én skefuld ad gangen, til massen bliver skinnede og tyk. Vend eddike, kakao, mandler, chokolade og salt i marengsmassen. Sæt klatter af marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, sæt pladen i ovnen, og skru ovnen ned til 150 grader. Bag dem ca. 1 time og evt. mere, alt efter størrelse. Når de begynder at slå revner og let kan løftes fra bagepapiret, er de færdige. Pynt marengscookiesene med smeltet mørk chokolade, og server.

Prøv også Intense laktosefri chokoladecookies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *