Marengscookies med chokolade og mandler

Store luftige marengscookies med masser af bid fra chokolade- og mandelstykker, hvilket samtidig er med til at give en god bitterhed som kontrast til den ultrasøde marengs. Spis dem, som de er, eller server dem med en kugle vanilleis til dessert.

Opskrift på ca. 12 store cookies

4 æggehvider
270 g sukker
2 tsk eddike
1 dl kakao
80 g mandler, hakkede
100 g chokolade, hakket
1 knsp salt
50 g chokolade, smeltet

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk æggehviderne meget stive i en helt ren skål. Pisk sukkeret i én skefuld ad gangen, til massen bliver skinnede og tyk. Vend eddike, kakao, mandler, chokolade og salt i marengsmassen. Sæt klatter af marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, sæt pladen i ovnen, og skru ovnen ned til 150 grader. Bag dem ca. 1 time og evt. mere, alt efter størrelse. Når de begynder at slå revner og let kan løftes fra bagepapiret, er de færdige. Pynt marengscookiesene med smeltet mørk chokolade, og server.

Prøv også Intense laktosefri chokoladecookies

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER