Maltost med valnødder i honning

Maltosten holder, hvad den lover, for den smager af ølskum og mørkt rugbrød. Det skyldes, at den efter tre måneders lagring på mejeriet Kvibille i Halland får indført malt og humle, som lagrer med de næste ni måneder, og som også er med til at give osten en fin marmorering. Osten har en kraftig smag af øl, men også input af karamel, kaffe og citrus. De letbitre valnødder er et fint akkompagnement, for de vendes i honning og malt og er med til at understøtte ostens smage.

Prøv også Ost med syltede pærer

200 g valnødder
5 spsk honning, flydende
1 dl maltmel
Smør, til stegning
Maltost fra Arla Unika, ved servering*

Vend valnødderne i honning og derefter i maltmel. Steg nødderne kort i smør på panden, og lad dem derefter køle let af på et stykke bagepapir. De smager godt lune.

*Maltost kan købes hos mange ostehandlere. Alternativt kan en kraftig engelsk cheddar serveres, og den kan købes i de fleste supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER