Æg optræder i et hav af desserter, men sjældent som omelet, der sagtens kan fungere som et luftigt alternativ til en pandekage. Ved at tilsætte lidt sukker, appelsinsaft og vanille og piske æggemassen luftig med flødeskum har du grundlaget til en af verdens nemmeste desserter. Den kan piftes op med frugter og bær, og har du lidt syltet sødt stående på glas, bliver desserten løftet til nye højder. Her er der brugt blommer i cognac, men brug også gerne chokoladesauce eller syltetøj med flødeskum.
Prøv også Tiramisu med bagte blommer
Opskrift til 4 pers.
1 kg blommer
2 dl vand
600 g sukker
1 dl cognac
Atamon til skylning af glas
Omelet:
4 æg
½ dl piskefløde
1 knsp salt
3 spsk sukker
1 spsk citron- eller appelsinsaft
2 spsk smør til stegning
Alternativ hurtig topping:
100 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
Cognacsyltede blommer: Skyl blommerne, skær dem i kvarte, og fjern stenene. Kog vandet op, smelt sukkeret heri, og blancher kort blommerne heri. Tag blommerne op, og lad lagen koge ind til en sirupsagtig konsistens. Tilsæt cognac, og tag gryden af blusset. Skold et stort glas, skyl det med atamon, og læg blommerne i. Hæld lagen over, og lad det stå køligt med et viskestykke over, til de er helt afkølet. Skru til sidst låg på glasset.
Omelet: Del æggene, og bland æggeblommerne med fløde, salt, sukker og citrussaft, og pisk hviderne helt stive. Vend forsigtigt hviderne med de øvrige ingredienser, og smelt smørret på en slip-let-pande ved svag varme. Hæld massen på panden, og lad den stå for svag varme i ca. 10 min. Fold den over, og skær i skiver til servering med den øvrige topping.
Alternativ hurtig topping: Smelt chokoladen i et vandbad, pisk fløden til flødeskum, og anret oven på omeletten.
Prøv også Cointreau soufflé med appelsinparfait