Langtidsbagte tomater – til forrådet

De langtidsbagte tomater er geniale at have stående i køleskabet til en dag, hvor man har brug for hurtig aftensmad eller en snack.

Opskrift til 2 glas*

3 kg små tomater, gerne blommetomater eller cherrytomater
Olivenolie, til bagning
Salt og peber
1 spsk sukker
Ca. 5 dl olivenolie
Frisk oregano
Evt. frisk mynte
5 fed hvidløg

Læg tomaterne i en bradepande, og dryp dem med olivenolie. Drys dem med salt, peber og sukker, og sæt dem derefter i ovnen, og bag dem i 10-12 timer ved 100 grader – gerne natten over. Hæld de bagte tomater på glas, og dæk dem med olivenolie. Kom oregano, mynte og hele hvidløg i glassene, og stil dem på køl.

* Tomaterne kan holde sig på køl i mindst et par måneder.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere