Gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin

Dumplings, spätzle, knödel. Tilberedt dej har mange navne. Gnocchi er en italiensk variant af et verdensomspændende fænomen, og det særlige ved dem er, at de er lavet på kartoffel, hvilket gør dem ekstra lette og møre. Og så er de meget nemmere at lave end andre typer i pastafamilien. Opskrift på gnocchi med brunet smør, […]

Æblepandekager med calvadoscreme

Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele. […]

Chokolademousse

Hvis der er én dessert, der har overlevet alverdens trends, så må det være chokolademoussen. Nogle beskylder den for at være old school, men en vellykket mousse har en rig og fyldig chokoladesmag og en let og luftig konsistens, som bare holder. Opskrift til 4 pers. Små marengs: 4 æggehvider 115 g sukker 115 g […]

Kaffebrød

En traditionel dansk kage, hvis ydmyge udseende på ingen måde yder den retfærdighed, for den har en fantastisk og vanedannende smag. Det knasende brød nærmest smelter sammen med makronmassen på toppen, og med et par gode fif i baglommen kan de hjemmelavede blive bedre end langt de fleste bageres. Opskrift til 20-30 stk. Bløddej: 40 […]