Sådan koger du nye kartofler
At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige kogetid og spæde til med lidt krydderier, som giver en god tyngde til smagen. Så er du godt på vej til at kunne nyde de nye, fantastiske kartofler, når de […]
Sådan parterer du et helt lam
Der er noget urkraft over at partere et helt dyr selv, og det giver en forbløffende mængde muligheder for at eksperimentere med de sjældnere udskæringer og lave nye retter med de mere traditionelle stykker. Det eneste, du behøver, er en god kniv, en kødøkse, en nedstryger og god plads i fryseren! Læg det hele […]
Gnocchi
Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin. Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.) 1 kg kartofler, store og melede Ca. 250 g hvedemel Salt 1 spsk olivenolie 100 g smør 1 fed hvidløg 4 […]
Gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin
Dumplings, spätzle, knödel. Tilberedt dej har mange navne. Gnocchi er en italiensk variant af et verdensomspændende fænomen, og det særlige ved dem er, at de er lavet på kartoffel, hvilket gør dem ekstra lette og møre. Og så er de meget nemmere at lave end andre typer i pastafamilien. Opskrift på gnocchi med brunet smør, […]
Æblepandekager med calvadoscreme
Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele. […]
Chokolademousse
Hvis der er én dessert, der har overlevet alverdens trends, så må det være chokolademoussen. Nogle beskylder den for at være old school, men en vellykket mousse har en rig og fyldig chokoladesmag og en let og luftig konsistens, som bare holder. Opskrift til 4 pers. Små marengs: 4 æggehvider 115 g sukker 115 g […]
Kaffebrød
En traditionel dansk kage, hvis ydmyge udseende på ingen måde yder den retfærdighed, for den har en fantastisk og vanedannende smag. Det knasende brød nærmest smelter sammen med makronmassen på toppen, og med et par gode fif i baglommen kan de hjemmelavede blive bedre end langt de fleste bageres. Opskrift til 20-30 stk. Bløddej: 40 […]