Klassisk fjordrejesuppe med et toscansk twist

Til denne suppe egner de hjemlige rejer som Skagensrejer eller fjordrejer sig formidabelt, men andre kan også bruges i en snæver vending. Rejerne bliver kogt sammen med fennikel, gulerødder, tomat og hvidvin og serveres med hjemmeristede brødcroutoner.

Opskrift til 4 pers.

1 hvidløg, grofthakket
500 g fjordrejer eller Skagensrejer, hele og levende med skal
3 spsk olivenolie
3 løg, grofthakkede
4 gulerødder, grofthakkede
½ bladselleri, grofthakket
1 fennikel, grofthakket
2 ds tomater
½ fl hvidvin
1 ½ l vand
Salt og sort peber
4 store modne tomater, skåret i grove tern
1 ds hvide bønner
4 skiver brød, ristet og skåret i store tern
½ bdt basilikum, snittet
30 g parmesan, revet

Prøv fx også Kold agurkesuppe med ramsløg og rejer

Steg hvidløg og fjordrejer i olie i en gryde, til det får godt med farve. Kom resten af grøntsagerne og dåsetomaterne i gryden, og lad det stege med i 5 min.
Hæld vinen i, og lad det koge i 10 min. Hæld vandet i, og lad det simre en times tid. Blend det hele med en god stavblender, og sigt det igennem en fin sigte. Smag til med salt og peber.
Varm de friske tomater godt igennem i suppen med de hvide bønner. Anret den varme suppe i varme tallerkener eller skåle sammen med sprøde brødcroutoner, basilikum og parmesan.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER