Kartoffelsalat med rygeost, radiser og bacon

En rigtig sommersalat af nye kartofler, babyspinat, radiser og naturligvis rygeosten, som er røget, salt og cremet på samme tid. Den sprødstegte bacon skal serveres i tykke skiver, og tilfører retten en dejlig knasende kant.

Opskrift til 4 pers.

1 kg nye kartofler
Olivenolie
Salt
1 pk rygeost
1 bdt radiser, hakkede
1 bakke babyspinat
1 rødløg, finthakket
1 bdt purløg, finthakket
1 citron, økologisk, revet skal af
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
8 tykke skiver bacon, ristede

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 7 min. Hæld vandet fra, kom kartoflerne på en bageplade, og vend dem i olivenolie og salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., til de er møre, og runkne i skrællen. Lad dem køle af.
Læg kartoflerne på et fad. Fordel rygeost, radiser, babyspinat, rødløg, purløg og citronskal over. Dryp olivenolie over, og smag til med salt og peber. Server med ristede baconskiver og gerne en god, skummende øl.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere