Havtornesmagen kan bedst beskrives som eksotisk, for dens syrlige og fyldige smag minder mest af alt om en kraftig blanding af passionsfrugt, ananas og papaja. Mange kalder havtorn for nordens appelsin, men i selskab med sukker udvikler havtorn faktisk en langt mere dyb smag end appelsinen.

Sæson 
August til september.

Bedst til
De modne havtornebær (pas på fingrene, og brug handsker og langærmede bluser, når du plukker, for det med tornene mener busken seriøst) skal tilberedes med sukker, for det fremhæver både smagen og fjerner noget af den voldsomme syrlighed. Havtorn er ideelle til geleer, saft, grød og syltetøj, men bærrene kan også bruges til snaps, eller de kan syltes og serveres til vinterens kødretter. Hvis bærrene bliver frosset inden brug, fjerner det lidt af syrligheden.

Hvor findes de?
Havtorn kan plukkes ved kysten, på vejskråninger, i klitter og skoven og gerne steder, hvor der er kalk i jorden og meget lys. I København kan havtorn også købes hos grønthandleren Din Baghave i havtorn-sæsonen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere