Grillet Østersøtorsk med grov bornholmsk sennep, rugbrødsknas og ramsløgblomster

En virkelig fin fiskeret, der ser ekstremt dekorativ ud med de flotte dybpink radiser, hvide ramsløgblomster og senneps-cremefraiche.

Opskrift til 4 pers.

1 side torsk, ca. 1 kg, uden bugstykke og ben
Salt
Olie
1 dl cremefraiche, 38 %
½ citron, saften af
1 spsk grov sennep
Salt og peber
6 skiver rugbrød
1 dl vindruekerneolie
Salt
1 bdt radiser
Ramsløgblomster* til pynt

Torsk: Dag 1: Læg torsken på en bakke, drys torsken med salt, og tildæk bakken med et stykke plastikfilm, så der stadig er luft om fisken. Sæt den i køleskabet natten over.
Dag 2: Bag torsken i ovnen i 10 min ved 100 grader, og lad den køle ned. Så kan du tage den med på picnic og grille den, når den skal bruges.
Grill: Skær torsken i 4 passende stykker, pensl dem olie, og læg dem på en varm grill, indtil de får grillmønster. Det tager maks. 1-2 min. på hver side.
Dressing: Smag cremefraichen til med citronsaft, sennep og salt og peber, og pisk den tyk med en elpisker. Det tager omkring 1 min.
Rugbrødsknas: Blend rugbrødsskiverne groft i en blender, og kom dem på en kold pande. Tilsæt olien, og varm op. Rist brødet sprødt i olien. Sigt herefter olien fra, og hæld brødkrummerne over på fedtsugende papir. Drys med groft salt.
Skyl radiserne, og halver dem på langs. Lad toppene sidde på. De smager godt, og det ser dekorativt ud.
Anretning: Læg et stykke torsk på hver tallerken, dryp med cremefraiche-dressing, drys rugbrødsknas over, læg nogle radiser på, og pynt med ramsløgblomster eller dild.

* Alternativt kan du bruge dild.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere