Forårsrisotto med porrer og basilikum

Vi kender den i verdensberømte klassikere som vichyssoise (den cremede porre-/kartoffelsuppe), farserede porrer og ej at forglemme porretærten, der var et mega-hit i 80´erne. Porren har tidligere ofte optrådt i gammeldags retter i kogt eller stuvet form, men med den nordiske bølge er porren igen skyllet ind på de danske køkkenborde. Kokken Carsten Kyster tager porren under kærlig behandling, når han giver sit bud på en forårsfrisk risotto med porrer, ærter og basilikum.

Rens og skær porrerne i små ringe. Hak løg og hvidløg fint, og steg det af sammen med porrerne i en mellemstor gryde med olivenolie. Vend risene deri, og steg dem i et par minutter. Hæld vinen på, og lad det simre ved svag varme, indtil den sprittede duft er væk fra vinen, og den næsten er kogt helt væk. Tilsæt 2 dl vand/bouillon, og lad risene absorbere det. Gentag denne proces i ca. 15 minutter under konstant omrøring, indtil risene er møre, men stadig sprøde. Tilsæt snittet asparges og ærterne de sidste 5 minutter af kogetiden. Skær smørret i små tern, riv parmesanen, og pluk basilikum i blade. Vend smør i den varme risotto, så den bliver cremet og let flydende. Rør ¾ af parmesan og basilikum i risottoen, og smag til med salt og peber. Anret risottoen i varme tallerkener, og drys med parmesan. Server med ekstra parmesan og brød.

Prøv også Safranrisotto

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere