Marcipankage med masser af citron
Denne kage henter inspiration i det spanske køkken, hvor mandler eller marcipan ofte er den vigtigste ingrediens i desserter og finere bagværk. Det er en lækker kage med en frisk smag af citroner. Opskrift til ca. 10 pers. ¾ dl olivenolie, let og frugtagtig 75 g smør, blødt 100 g rørsukker 3 citroner, økologiske, reven […]
Rabarberclafoutis
En rigtig dessertklassiker fra det franske landkøkken her i en forårsagtig og fordansket version med sæsonens første rabarber. De giver en solid syrlighed til den ellers milde og søde æggemasse, og en kugle is er prikken over i’et. Opskrift til 6-8 pers. 400 g rabarber, skåret i tern 4 spsk sukker 2 dl mælk, gerne […]
Forårsrisotto med porrer og basilikum
Vi kender den i verdensberømte klassikere som vichyssoise (den cremede porre-/kartoffelsuppe), farserede porrer og ej at forglemme porretærten, der var et mega-hit i 80´erne. Porren har tidligere ofte optrådt i gammeldags retter i kogt eller stuvet form, men med den nordiske bølge er porren igen skyllet ind på de danske køkkenborde. Kokken Carsten Kyster tager […]
Tyrkisk haloumi wrap
Grillosten halloumi har en herlig fast konsistens, som giver lidt bid til denne sandwich med masser af tzatziki, oliven, tomat og rødløg. Hurtig ret med masser af middelhavssmage. Opskrift på 4 sandwich/fladbrød 1-2 rødløg 1 agurk Salt 250 g græsk yoghurt 10 % 2 fed knust hvidløg 1 bdt dild Peber 2 store tomater 100 […]
Cointreau soufflé med appelsinparfait
En parfait er en rigtig fløde-iscreme, som ikke kræver en ismaskine, så den er let at røre sammen. Denne version har en liflig friskhed af appelsin blandet med den cremede og milde flødesmag, som står ideelt til de fluffy souffléer med mild citrussmag. Opskrift til 6 pers. Cointreau soufflé: 40 g smør 90 g sukker […]
American pulled pork og slaw
Den amerikanske klassisker pulled pork tog verden med storm i starten af 00’erne, og pludselig fandtes den både på gourmetrestauranter og tankstationer. Den holder stadig. Opskrift på 6-8 burgere/sandwich 1 svinebovklump eller nakkefilet, ca. 1 kg 4 tsk paprika 1 spsk farin 2 tsk stødt spidskommen 1 tsk cayennepeber 2 tsk flagesalt 4 fed knust […]
Fransk baguette Nicoise
Salade Nicoise er en fantastisk fransk salatklassiker af tun, æg, tomat og oliven, men den fungerer også genialt som sandwichfyld. Opskrift på 4 sandwich 4 æg 2 dåser tun i olivenolie (vælg en rigtig god tun fx Princip) 1-2 franske baguetter, i alt ca. 500 g 8 tsk oliventapenade 1 hoved frisesalat 1/3 agurk i […]
Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat
Hvorfor ikke gøre den daglige frokost til en japansk fest med et kick fra wasabi, en skarp radisesalat og masser af blid og letrøget laks? Yum. Opskrift på 4 japanske baguette Wasabimayo: 75 g ægte mayonnaise 1-2 tsk wasabi 1/2-1 tsk limesaft Salt, peber Radisesalat: 1 bdt radiser 1 spsk citron eller limesaft 1 spsk […]
Vagtelæg med krydret rosmarinsalt
Små delikate og dekorative bidder af bløde og milde vagtelæg dyppet i krydret rosmarinsalt. Ideelle som en velkomstsnack med et godt glas hvidvin eller som et lille festligt mellemmåltid. Opskrift til 4 pers. 10-12 vagtelæg* Rosmarinsalt: ½ dl flaget havsalt 1-2 tsk rosmarin, tørret Kom vagtelæggene i kogende vand, og kog dem i 3-4 min. […]
Salade Niçoise med helstegt tun
En rigtig klassisk salat, der bliver ved med at fungere. Kombinationen af salt og umami fra tunen, syren fra tomaterne og blødheden fra æggene sidder lige i skabet. Opskrift til4 pers. 3-4 æg 8 tomater, grofthakkede Havsalt 1 fed hvidløg, knust 2 grønne peberfrugter, finthakkede 4 forårsløg, grofthakkede 1 agurk, fintsnittet 100 g sorte oliven, […]