Flæskesteg med julekrydderier og sprød svær på grill

Kokken Trine Hahnemann tilbereder altid sin flæskesteg på grillen fyldt med masser af julekrydderier og med sprød svær på toppen, der løfter sig over det saftige kød. Hvis du ikke lige har en grill eller foretrækker at tilberede den i ovnen, kan det sagtens lade sig gøre – se tip nedenfor. Lige gyldigt om det […]

Hüttemeiers vaniljekranse

Disse klassiske vaniljekranse er Kirsten Hüttemeiers opskrift. De er utroligt sprøde og med stor vaniljearoma. Fråds og køb gerne et par fede vaniljestænger, så bliver de endnu bedre. Opskrift til ca. 50 vaniljekranse i str. L eller ca. 90 i alm. str. 500 g hvedemel 300 g sukker 2 vaniljestænger, gerne af den fede slags, […]

Morten Heibergs 3 slags kransekage

Ingredienser Kransekagemasse: 1 kg marcipan 330 g sukker 100 g æggehvider Kransekage med rålakrids (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 4 tsk rålakrids Kransekage med macha-te (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 2 tsk japansk grøn macha-te Kransekage med appelsin (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 2 usprøjtede appelsiner, reven skal af Glasur: 170 g flormelis 3 past. æggehvider Nogle […]

Myslibarer med agavesirup, dadler, mandler, peanutbutter, kokosmel og havregryn

Det klinger lidt af sundheds- og power-bar, men myslibarerne her er klæge på den helt rigtige måde pga. deres sammensætning af agavesirup, dadler, mandler, peanutbutter, kokosmel og havregryn, så de har en dyb smag samt en nærmest cremet konsistens kombineret med knas fra mandlerne. Godt på farten og til en kop sort te. Prøv også […]

Ingefærdampet fisk med knas

Fisk pakket ”en papilotte” i bagepapir er en taknemmelig måde at tilberede på, for det går ultrastærkt, og fisken kan krydres med præcis de krydderurter og grøntsager, der lige er ved hånden. Her er det masser af ingefær, koriander, sesamfrø og soja, som giver et asiatisk præg og en liflig duft, når pakkerne åbnes ved […]

Varm chokolade & chokolade-shortbread med karamel

Intet signalerer vinterhygge mere end god, hjemmelavet varm chokolade. Den dampende varme chokolade er lavet på sødmælk og 70 procents chokolade med et tvist varme krydderier. Den tager lidt tid at lave, da den skal trække natten over, men den er hele ventetiden værd. Husk flødeskum! Server den dampende varme chokolade med Chokolade-shortbread med karamel. […]

Verdens bedste pandekager

Denne opskrift på skønne pandekager er i den franske crepes-stil, dvs. at de er tynde og delikate. Selve pandekagedejen smages til med citron, som giver en dejlig friskhed, men er du til helt traditionelle pandekager, kan du sagtens udelade både citron og kardemomme. Opskriften er lavet på hvedemel, men du kan fint eksperimentere med at […]

Libanesiske lammedeller med mynte og krydret yoghurt

Hakket lammekød er udbredt i det tyrkiske køkken og i de fleste dele af Mellemøsten, og det er fremragende til frikadeller pga. kødets store aroma og modtagelighed over for masser af krydderier. Her bliver farsen smagt til med et godt drys feta, persille, mynte og spidskommen og serveret med krydret yoghurt og lunt brød. Opskrift […]

Rødkålssalat med marinerede rødløg og blå ost

De marinerede rødløg får en stor sødme frem i løgene, som står rigtig godt til den friske rødkålssmag og den cremede og fremtrædende blå ost. Server salaten med hurtige rudbrødscroutoner, som giver et dejligt knas. Opskrift til 4 pers. Rugbrødscroutoner: ¼ gammelt rugbrød, skåret i ultratynde skiver Lidt olie Marinerede rødløg: 4 rødløg 2 spsk […]