En fin dessert af desserttryllekunstneren Nikolaos Strangas, der imponerer, og som ikke er spor kompliceret at lave. Den fyldige chokoladecreme er sprøjtet ud i små og store toppe, som er skilt ad med chokoladefirkanter og drysset med en lidt sprød crumble. En skefuld god købe-vanilleis ved siden af skaber en klassisk og ufejlbarlig kombination. Med denne dessert på tallerkenen føler man sig lidt på restaurant.
Opskrift til 4 pers.
Chokoladecreme:
2 blade husblas
280 g god mørk chokolade
200 g sødmælk
400 g piskefløde
Kakaocrumble:
100 g smør
100 g kakaonibs*
100 g brun farin
100 g mel
God vanilleis
Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade (se fx opskrift her)
Tynde stykker mørk chokolade
Mynteblade
DAG 1: Chokoladecreme: Udblød husblassen i rigeligt vand. Smelt chokoladen. Varm mælken op til 70 grader, og opløs den udblødte husblas i en smule af mælken. Bland det med den smeltede og let afkølede chokolade. Rør nu resten af mælken i lidt ad gangen, og pisk, til du har en skinnende, luftig creme. Det er o.k., hvis det begynder at skille, bare bliv ved med at tilsætte mælken, og pisk grundigt. Afkøl cremen til 35 grader (brug et digitaltermometer). Tilsæt fløden, og pisk det hele sammen, og sæt i køleskabet natten over.
Kakaocrumble: Skær smørret i små stykker. Pisk de resterende ingredienser med smørret. Smør massen ud på et stykke bagepapir, og bag den i ovnen ved 160 grader, til den er gylden. Lad den køle af, og hak den i mindre stykker. Opbevar crumblen i en lufttæt beholder.
DAG 2: Hæld chokolademassen i en sprøjtepose, og sæt små toppe i forskellige størrelser på serveringstallerknerne. Drys lidt crumble over, og læg en lille bunke chokoladegranulatet, som gerne må være i en farve, på hver tallerken. Læg en skefuld god vanilleis ved, og sæt chokoladestykker ned mellem chokoladecremen. Pynt med små mynteblade til sidst, og server.
* Kakonibs kan købes i de fleste helsekostforretninger.