Bruschetta med persillepesto og tallegio

Den cremede italienske tallegio har en forførende mild smag og en elegant konsistens, der gør den velegnet til at spille hovedrollen på en bruschetta sammen med et godt lag hjemmelavet persillepesto, oliven og sprødristede mandler med et hint af safran.

Opskrift til 6 pers.

Persillepesto:
1 bdt bredbladet persille
1 fed hvidløg
25 g hasselnødder
1 dl parmesan, friskrevet
½ dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber

25 g mandler, grofthakkede
1 spsk smør
1 knsp safran
6 store skiver brød
250 g tallegio*
Oliven

Persillepesto: Pluk persillebladene af stilkene, og skyl dem grundigt. Slyng vandet af, og hak persille og hvidløg fint. Rist hasselnødderne på en tør pande, og gnid skallen af i et viskestykke. Findel hasselnødderne sammen med parmesan og olivenolie i en multihakker eller foodprocessor, så de stadig har lidt struktur. Bland med persille og hvidløg, og smag til med salt og peber.
Rist mandlerne på en pande i smør tilsat knust safran, til de er gyldne. Rist brødene, og smør dem med pesto. Fordel tallegio ovenpå, og drys med mandler samt oliven. Server straks.

* Tallegio er en blød italiensk ost med en frugtagtig smag. Den kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos ostehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere