Blødkogt æg med rimmet torsk, rejer og karse

Drys et frisk stykke torsk med salt og sukker, lad det stå et par timer, og resultatet er et stykke ultramørt, gennemsigtigt stykke rimmet torsk med en fin balanceret havsmag. Fisken smager fortryllende sammen med små danske rejer, et blødkogt æg til at give fylde og et solidt drys skarp karse.

Opskrift til 4 pers.

200 g torskefilet
Sukker
Salt
4 økologiske æg
200 g rejer*
2 bk karse
Tallerkensmækker, kan udelades

Rim torskefiletten ved at drysse den med en blanding af sukker og salt (ca. 1/3 sukker og 2/3 salt). Lad den herefter trække i ca. 4 timer, så lav den evt. dagen før.
Kog æggene i 5 min. og 45 sek. Kom dem derefter direkte i iskoldt vand, og pil forsigtigt skallen af (blommen er flydende). Anret ægget med tynde skiver rimmet torsk og en skefuld rejer. Drys med karse og evt. tallerkensmækker, og server.

*Til retten er der brugt Rømø-rejer. Tjek hos fiskemanden, om han har dem. Hvis ikke, kan andre typer rejer fint bruges.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere