Ingefær, koriander og chili er et enestående trekløver, der kan sætte solidt fut i en ret. Her bliver de serveret med en aromatisk grillet blæksprutte, som forinden har kogt sammen med citrongræs, hvidløg og persille. En ret, der bare smager af det allerbedste fra Thailand.
Opskrift til 4 pers.
400 g blæksprutte, gerne pulpo fra Italien eller blæksprutte fra den danske vestkyst
2 stængler citrongræs
5 fed hvidløg
1 bdt persille
1 citron, halveret
1 bdt koriander, finthakket
1 knold ingefær på størrelse med en limefrugt, hakket
1 rød chili, finthakket
Olivenolie
Salt og peber
Kog blæksprutten i rigeligt vand med citrongræs, hvidløg og persille i ca. 1 ½ time, og lad den køle af. Grill blæksprutten over indirekte varme (skub kullene over i den ene side af grillen, og læg blæksprutten i den modsatte side) i ca. 5 min. på hver side, til den har en let karamelliseret overflade. Lad blæksprutten køle af. Grill samtidig de to halve citroner med skærefladen ned på risten, til de har taget farve.
Skær blæksprutten i skiver, og vend den med saften fra den grillede citron, koriander, ingefær, chili og olivenolie, og smag til med salt og peber.