Blækspruttesalat med ingefær og koriander

Ingefær, koriander og chili er et enestående trekløver, der kan sætte solidt fut i en ret. Her bliver de serveret med en aromatisk grillet blæksprutte, som forinden har kogt sammen med citrongræs, hvidløg og persille. En ret, der bare smager af det allerbedste fra Thailand.

Opskrift til 4 pers.

400 g blæksprutte, gerne pulpo fra Italien eller blæksprutte fra den danske vestkyst
2 stængler citrongræs
5 fed hvidløg
1 bdt persille
1 citron, halveret
1 bdt koriander, finthakket
1 knold ingefær på størrelse med en limefrugt, hakket
1 rød chili, finthakket
Olivenolie
Salt og peber

Kog blæksprutten i rigeligt vand med citrongræs, hvidløg og persille i ca. 1 ½ time, og lad den køle af. Grill blæksprutten over indirekte varme (skub kullene over i den ene side af grillen, og læg blæksprutten i den modsatte side) i ca. 5 min. på hver side, til den har en let karamelliseret overflade. Lad blæksprutten køle af. Grill samtidig de to halve citroner med skærefladen ned på risten, til de har taget farve.
Skær blæksprutten i skiver, og vend den med saften fra den grillede citron, koriander, ingefær, chili og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER