Bagte æg med parmaskinke, gedeost og tomat

En variation over morgenmadsægget. Æggene bliver bagt med salt parmaskinke, cremet gedeost og friske tomater, og lige inden de serveres, drysses de med skarpe forårsløg og stærk chili. Så bliver man vågen!

Opskrift til 2 pers.

8 cherrytomater
Olivenolie
4 skiver parmaskinke
4 skiver gedeost
2 spsk fløde
4 æg, delt i blommer og hvider
Salt og peber
Basilikum
2 forårsløg, hakkede
1 rød chili, hakket
Havsalt

Med parmaskinke, gedeost og cherrytomat: Fordel cherrytomaterne på en bageplade, og drys dem med salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min., til de begynder at runkne lidt. Smør to små ovnfaste forme, og beklæd kanterne med skinke, og læg to skiver gedeost oven på. Pisk æggehvider sammen med fløde, og krydr med salt og peber. Fordel massen i de to forme. Læg en æggeblomme i midten af hver form, og fordel cherrytomater og nogle basilikumblade. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min., eller indtil æggene er så faste, som du ønsker. Server med forårsløg, chili og havsalt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere