Vildsvin

119
Vildsvin er forfader til vores nuværende slagtesvin, men der er stor forskel på smagen. Vildsvin er mindre fede, mørkere i kødet og har en krydret vildtsmag.

Sæson
Jagtsæsonen på vildsvineorner løber fra 1. september til 31. januar, mens søer og grise først må skydes fra 1. oktober og frem til 31. januar.

Anvendelse
Der er ikke længere risiko for at støde på den vilde grisebasse med de store, spidse tænder og det noget iltre temperament her til lands. Kun en sjælden gang imellem forvilder et vildsvin sig over grænsen til Danmark, men så lever de også en tilværelse som jaget vildt uden permanent opholdstilladelse. Flere steder I landet opdrættes der dog vildsvin, så det er muligt at få fat på det velsmagende kød, der også ofte findes på frost i velassorterede supermarkeder. Vildsvin kan i stor udstrækning tilberedes som almindeligt svinekød, når bare man husker på, at vildsvinet er mindre fedt end traditionelt svinekød. Udskæringerne minder også meget om de klassiske svineudskæringer fx kan vildsvinets ribben steges som en vil variation over spareribs. Vildsvin egner sig rigtig godt til grill og ovnstegning, men kan også sagtens grydesteges. Hvidløg, æbler, bacon, rødder, nødder og svampe passer godt til vildsvin, det samme gør enebær, timian og rosmarin.

Læs også om Sommerbuk

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Forhør dig hos en jæger eller hos slagteren, vildtforhandleren, gårdbutikker eller i større, velassorterede supermarkeder.